Παρασκευή 3 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΚ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο

Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε η εργοδοσία σε «Swissport» και «Skyserv» στο αίτημα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής να ανασταλούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αντί να απολυθούν μαζικά οι 300 και πλέον εργαζόμενοι όπως επέλεξαν οι εταιρείες, και να συνεχίσουν να δουλεύουν με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων με αορίστου χρόνου συμβάσεις. Το ίδιο αίτημα έχει θέσει το Εργατικό Κέντρο στην Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και στο υπουργείο Εργασίας. «Δεν παραδινόμαστε, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις», τονίζει το Εργατικό Κέντρο και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν συνέχεια στις παρεμβάσεις και τη δράση τους.

«Οι επιχειρήσεις του αεροδρομίου, τα προηγούμενα χρόνια σε συνθήκες κρίσης και μνημονίων, βγήκαν πολλαπλώς κερδισμένες καθώς τα κέρδη τους αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, ενώ το εργατικό δυναμικό πλήρωνε την κρίση με μειωμένους μισθούς και τσακισμένα δικαιώματα», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως τώρα επιχειρούν να φορτώσουν την κρίση του κορονοϊού ξανά στους εργαζόμενους με απολύσεις συμβασιούχων, εκ περιτροπής εργασία και αναστολή συμβάσεων. «Αυτή η συνολική επίθεση πραγματοποιήθηκε από το σύνολο των εργοδοτών τόσο στην επίγεια εξυπηρέτηση όσο και στον επισιτισμό», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.

«Η στήριξη προς τις επιχειρήσεις του αεροδρομίου από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και εκφράζεται με τον νέο πακτωλό χρημάτων που θα στηριχτούν, με εκ νέου φοροαπαλλαγές καθώς και με το αντεργατικό οπλοστάσιο, από τον μισό μισθό και τη μισή ζωή μέχρι την επαναφορά της πολιτικής επιστράτευσης για την απεργία», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο και προσθέτει ότι αντίστοιχη στήριξη προσέφερε στις επιχειρήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ, το διάστημα που βρέθηκε στον κυβερνητικό θώκο, ενώ ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου «AVIAREPS» στον οποίο ανήκουν οι «Swissport» και «SKYSERV» είναι το τότε στέλεχος της κυβέρνησής του Στ. Πιτσιόρλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ