Παρασκευή 3 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Με «υπευθυνότητα» ζητάει πιο γενναία χρηματοδότηση του κεφαλαίου

«Δαπανήστε»: Με το πρόταγμα αυτό ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, έδωσε σινιάλο στην κυβέρνηση για νέα μέτρα ενίσχυσης του εγχώριου κεφαλαίου στο φόντο της πανδημίας.

Εξήρε την «υπευθυνότητα» του κόμματός του, ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλ. Τσίπρας, και αναφερόμενος στην «ενίσχυση της Υγείας», συνέστησε ανάμεσα σε άλλα επέκταση των συμβάσεων με ιδιωτικά νοσοκομεία, το οποίο μάλιστα ονόμασε «επίταξη». Σε ό,τι αφορά στην οικονομία, ο Αλ. Τσίπρας επέμεινε στην ανάγκη να «ανοίξουν» κι άλλο οι «κάνουλες» για τα μονοπώλια, επικροτώντας την κυβέρνηση της ΝΔ για την επιλογή της σε επίπεδο ΕΕ να συνταχθεί με Γαλλία και Ιταλία στη διεκδίκηση κονδυλίων και του ευρωομολόγου. Φέρνοντας παραδείγματα από χρηματοδοτήσεις του κεφαλαίου από άλλες χώρες της ΕΕ, ζήτησε ένα «γενναίο, εμπροσθοβαρές πακέτο, ώστε αφενός η ύφεση να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και αφετέρου, βγαίνοντας από την κρίση να έχουμε γρήγορη ανάκαμψη».

Ορισμένα απ' τα μέτρα που ξεχώρισε είναι οι απευθείας ενισχύσεις επιχειρήσεων και διευκολύνσεις ρευστότητας - εξυπηρέτησης χρεών, για τη «διατήρηση της εγχώριας ζήτησης μέσω αύξησης επενδύσεων». Επίσης, αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών, χορήγηση ρευστότητας στις επιχειρήσεις μέσω εγγυήσεων δανείων κατά την κρίση και μετά το τέλος της, διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος κ.ά.

Στο ίδιο πνεύμα και με πυξίδα τη στήριξη της καπιταλιστικής οικονομίας αρθρογραφεί ο Αλ. Τσίπρας και στη γαλλική «Le Monde», καταθέτοντας την αγωνία του για το μέλλον της ΕΕ και ευχόμενος έναν συμβιβασμό στις αντιθέσεις που συμπυκνώνονται γύρω από το ευρωομόλογο. Σημειώνει ότι «τα κράτη - μέλη που ζητούν ευρωομόλογο, εφόσον αποτύχουν να επιβάλουν ευρωπαϊκή λύση, να προχωρήσουν μόνα τους», καθώς «αυτός μπορεί να είναι και ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει η Ευρώπη μπροστά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ