Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κάντε κι άλλα...

Ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν στην Ελλάδα τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες των λεγόμενων μεγάλων δυνάμεων - πρώτα και κύρια των ΗΠΑ - για το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τους κατοπινούς φονικούς εμφύλιους πολέμους, την έξαρση του εθνικισμού κλπ., κλπ. και γενικότερα στην αποσταθεροποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Οι ευθύνες αυτές έχουν καταγγελθεί και καταδικαστεί από τη συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως έχουν φανερώσει οι μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και οι σχετικές έρευνες της κοινής γνώμης.

Σε πλήρη αντίθεση, όμως, με τα παραπάνω, βρίσκονται ο Κ. Σημίτης και η ελληνική κυβέρνηση. Θαυμάστε την απάντηση του πρώτου στο προχθεσινό ερώτημα δημοσιογράφου, «αν η παρουσία των ΗΠΑ στα Βαλκάνια συνέβαλε στην εμπέδωση της σταθερότητας και της ειρήνης σ' αυτή την ευαίσθητη περιοχή»: «Η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Βαλκάνια συνέβαλε πράγματι στο να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στην περιοχή, να κινηθούν οι ειρηνευτικές διαδικασίες, να προωθηθεί η στροφή από την αντιπαράθεση και την εχθρότητα, σε μια προσπάθεια συνεργασίας».

Κάντε κι άλλα, δηλαδή, γιατί το φχαριστιόμαστε... Και, όμως, κάποιοι ψάχνουν να βρουν πόσο θετική για τη χώρα και το λαό μας ήταν η επίσκεψη Σημίτη στην Ουάσιγκτον..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ