Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Μεγάλο συλλαλητήριο συμπαράστασης

Στους πολίτες της Κατερίνης πέρασε χτες η σκυτάλη του αγώνα ενάντια στην πολιτική καταδίκη του αγωνιστή της ειρήνης Ζ. Καρακίτσιου. Αύριο, στις 3 το μεσημέρι, η ΚΟΘ του ΚΚΕ οργανώνει συναυλία συμπαράστασης έξω από την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης όπου κρατείται προκειμένου να μεταφερθεί τις επόμενες μέρες στις φυλακές Διαβατών.

Χτες το βράδυ εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές της Κατερίνης συμμετείχαν στην πικετοφορία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησης και καθυπόταξης του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Από το χώρο όπου βρίσκεται το σιντριβάνι της πόλης, ξεκίνησαν, υψώνοντας τα κόκκινα λάβαρα, τα πανό και τις γροθιές. Κατήγγειλαν τη δουλόφρονη κυβέρνηση βροντοφωνάζοντας: «ΜΑΤ βία αυταρχισμός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός». Πορεύτηκαν μέχρι την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, το κτίριο όπου στις 11 του Απρίλη 2000, κρατούνταν αιμόφυρτος ο Ζ. Καρακίτσιος, κρυμμένος από δικηγόρους, συγγενείς και συντρόφους που τον αναζητούσαν επίμονα επί 5 ώρες. «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους ΝΑΤΟικούς κάνετε τις πλάτες», διαδήλωσαν. Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης με τους εκατοντάδες διαδηλωτές να προειδοποιούν αποφασιστικά πως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει». Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι νεολαίοι μοίραζαν την ανακοίνωση της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και καλούσαν τους πολίτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον κρατούμενο κομμουνιστή και να συμβάλουν στη γιγάντωση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Η πορεία κατέληξε στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε. Στο χώρο της συγκέντρωσης παραβρέθηκε, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του, ο νομάρχης Πιερίας, Γ. Παπαστεργίου. Ο ίδιος δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του ΝΣ την Παρασκευή 18 του Γενάρη. Στη διαδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης και ο Γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Γ. Νταφούλης.

Οπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της πικετοφορίας, η καταδίκη και φυλάκιση του στελέχους του ΚΚΕ Ζ. Καρακίτσιου σηματοδοτεί μια νέα φάση στην πολιτική τρομοκρατίας και αυταρχισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια του ευρωτρομονόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ