Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Στο πλευρό του Ζαχαρία το Δημοτικό Συμβούλιο

Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου, με επικεφαλής το δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου, επισκέφτηκε χτες το απόγευμα τον πολιτικό κρατούμενο Ζ. Καρακίτσιο στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται μετά την καταδίκη του σε 8 μήνες φυλάκιση από το εφετείο. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και εξέφρασαν την ομόφωνη στήριξη και αλληλεγγύη τους. Επίσης τον ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να προβούν σε πολύμορφες ενέργειες για την όσο γίνεται πιο σύντομη απελευθέρωσή του.

Συνέπεσε η επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, στη διάρκεια της οποίας ενημέρωσαν τον κρατούμενο αγωνιστή για τη συναυλία συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην είσοδο του Τμήματος Μεταγωγών και μετέφεραν τη συμπαράσταση όλων των συντρόφων και συναγωνιστών του.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Λιτοχώρου είχαν ενδιαφέρουσα και εγκάρδια συζήτηση με τα στελέχη του ΚΚΕ και εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τους αγώνες των κομμουνιστών για εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατικά δικαιώματα.

Σε δήλωσή του στο «Ρ», μετά το τέλος της επίσκεψης, ο δήμαρχος Λιτοχώρου Γιώργος Παπαθανασίου τόνισε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Ζαχαρία αντιπροσωπεία του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η οποία απαρτίζεται από όλες τις παρατάξεις, για να του εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη γιατί υπήρχε ήδη απόφαση του ΔΣ ότι είμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής δραστηριότητας.

Σεβόμενοι τους αγώνες και του Ζαχαρία και του Κομμουνιστικού Κόμματος αναμένουμε να εκφράσουμε τη βούλησή μας και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόλις μας το επιτρέψει η ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λιτοχώρου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να καταβάλει το ποσό της ποινής και των άλλων εξόδων για την αποφυλάκιση του Ζαχαρία, εάν ο ίδιος αποφασίσει να εξαγοράσει την ποινή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ