Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναυλία αλληλεγγύης για τον αγωνιστή της ειρήνης

Αύριο, Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι, μπροστά στο Μεταγωγών

Συναυλία αλληλεγγύης για τον αγωνιστή της ειρήνης Ζαχαρία Καρακίτσιο, οργανώνει αύριο, Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης. Η συναυλία θα γίνει στο χώρο μπροστά από την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών, όπου κρατείται ο Ζ. Καρακίστιος έως ότου μεταφερθεί στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά και να διατρανώσει την πεποίθηση πως η φιλειρηνική δράση δεν ποινικοποιείται. Να εκφράσει την απόφασή του να σταθεί αγωνιστικά απέναντι στην τρομοκρατία που ακολουθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια του ευρωτρομονόμου. Η ΚΟΘ του ΚΚΕ υποδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας μιας πανίσχυρης λαϊκής δύναμης, ενός παλλαϊκού μετώπου ικανού να σταματήσει αυτό τον κατήφορο και να αντιστρέψει τα πράγματα υπέρ του λαού και των δικαιωμάτων του.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η καταδίκη από το Εφετείο Θεσσαλονίκης του στελέχους του ΚΚΕ Ζ. Καρακίτσιου σε φυλάκιση 8 μηνών, σηματοδοτεί μια νέα φάση στην πολιτική τρομοκρατίας και αυταρχισμού, που ακολουθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια και του ευρωτρομονόμου.

Ενα κατ' εξοχήν πολιτικό ζήτημα, που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και στα Βαλκάνια και ο βρώμικος πόλεμος που εξαπολύθηκε, αντιμετωπίζεται με διώξεις και φυλακίσεις πρωτοπόρων αγωνιστών κατά αυτού του άδικου πολέμου.

Η απαράδεκτη ενέργεια, να οδηγηθεί στις φυλακές το στέλεχος του ΚΚΕ για την αντιΝΑΤΟική, αντιαμερικανική δράση του, με πρόφαση νομικίστικα κατασκευασμένα στοιχεία, πρέπει να προκαλέσει ανησυχία σε ευρύτερα στρώματα του λαού, στους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς.

Είναι πράξη επικίνδυνη, που απειλεί στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι ΗΠΑ με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ηγούνται της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας σφαγιασμού των δημοκρατικών ελευθεριών, επιβάλλεται η δημιουργία μιας πανίσχυρης λαϊκής δύναμης, ενός παλλαϊκού μετώπου ικανού να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο και να αντιστρέψει τα πράγματα υπέρ του λαού και των δικαιωμάτων του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ