Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πικετοφορία καταδίκης στη Λάρισα

Τη διοργανώνει το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ τη Δευτέρα, 14 Γενάρη, στις 8.30 το βράδυ, από την κεντρική πλατεία στην 1η Στρατιά

Πικετοφορία καταδίκης της κυβερνητικής απόφασης για την αποστολή ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στο Αφγανιστάν, διοργανώνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ. Η πικετοφορία, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Γενάρη, θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ από την κεντρική πλατεία της πόλης και θα καταλήξει στην 1η Στρατιά, όπου θα επιδοθεί και το σχετικό ψήφισμα.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στελέχη της Οργάνωσης της Λάρισας, τόνισαν την αντίθεση της ΚΝΕ στην αποστολή Ελλήνων φαντάρων στο Αφγανιστάν και ανέφεραν ότι η οργάνωση θα πάρει πολλές πρωτοβουλίες για να ενημερώσει τη νεολαία της περιοχής γι' αυτό το θέμα, ενώ θα καλέσει και τους άλλους νεολαιίστικους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση για όσα συμβαίνουν κι αφορούν τους πάντες.

Επισήμαναν, δε, ότι με τη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στις λεγόμενες «ειρηνευτικές» αποστολές σε Βοσνία, Κόσσοβο, Αλβανία και τώρα στο Αφγανιστάν, με την παροχή στρατιωτικών βάσεων, των λιμανιών και των αεροδρομίων στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου, δεν κέρδισε και δε θα κερδίσει ποτέ η ειρήνη, ούτε η νεολαία και ο λαός μας.

Και υπογράμμισαν: Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, γεγονός γνωστό στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού και από παλιότερα, επιβεβαιώθηκε και από την τελευταία επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Η απόλυτη δουλικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας, βάζει το νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα σε πιο οξυμένους κινδύνους.

Τέλος, τόνισαν ότι η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η χειραγώγηση κάθε φωνής που αντιστέκεται, η καταδίκη στην πράξη της ίδιας της αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης, επιβεβαιώνονται και με την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, σε βάρος του κομμουνιστή Ζαχαρία Καρακίτσιου, που διαδήλωσε την αντίθεσή του στην απόβαση αμερικανογερμανικών στρατευμάτων στο Λιτόχωρο, απ' όπου προωθήθηκαν για να αιματοκυλήσουν το Κόσσοβο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ