Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα υπερατλαντικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ όλοι, βέβαια, τον... κομβικό ρόλο που έπαιξε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, στην επίσκεψη Σημίτη στο Λευκό Οίκο.

Ηταν επιφορτισμένος με το ύψιστο διπλωματικό καθήκον να μεταφέρει τη σακούλα με το μπλουζάκι των Ολυμπιακών Αγώνων, που προσφέρθηκε στον Αμερικανό Πρόεδρο και το απέθεσε δίπλα στην καρέκλα του Σημίτη όταν μιλούσε με τον Μπους. Μπορούμε να πούμε, λοιπόν, ότι η αποστολή του εξετελέσθη με πλήρη επιτυχία.

Φήμες που αναφέρουν ότι επίκειται κρίση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις γιατί οι επιτελείς του υπουργείου Εξωτερικών έκαναν λάθος στο νούμερο του Προέδρου και του πήραν μεγαλύτερο ελέγχονται ως αναληθείς.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ άπαντες με το «ξεσπάθωμα» του Κώστα Σημίτη στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σχετικά με το πόσο ισότιμος συνομιλητής είναι η Ελλάδα με τις ΗΠΑ. Αφού προς στιγμήν πιστέψαμε ότι θα γυρίσει πίσω στο Λευκό Οίκο και θα δώσει και δυο χαστούκια στον Μπους, έτσι για να τον θυμάται!

Μόνο που είχαμε ένα πρόβλημα στον απολογισμό της επίσκεψης: Δε μάθαμε τελικά πόσες φορές ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη φράση (στα ελληνικά και στα αγγλικά) «είμαστε με τους Αμερικανούς». Ηταν 500 ή 1.000 φορές;

Επίσης, συμφωνούμε ότι «τα σύνορά μας χαράσσονται από το διεθνές δίκαιο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός. Με τη διαφορά ότι τα τελευταία χρόνια το διεθνές δίκαιο το έχει αντικαταστήσει το ΝΑΤΟ και, όπως όλα δείχνουν, προσπαθεί να επαναχαράξει τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

ΠΑΝΤΩΣ, τον τρόπο που σκέφτονται οι κυβερνώντες τον έδωσε ωραία ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Είπε πως αφού δεν είχαμε καμιά είδηση από την επίσκεψη, αυτό είναι καλή είδηση. Φανταστείτε, δηλαδή, σε τι ήταν έτοιμοι να υποκύψουν...


Γρηγοριάδης Κώστας

`Η, μάλλον, είχαμε μια είδηση: Ο πρωθυπουργός είπε στον Μπους ότι έχουμε Εθνική Ελλάδας στο μπέιζ μπολ και τον κάλεσε να επισκεφτεί τους Ολυμπιακούς του 2004. Το ξέρατε αυτό;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ