Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ
«Αντίο» από την Ε. Παπά

Η κ. Ειρήνη Παπά έδωσε χτες τέλος στη φημολογία για την υποψηφιότητά της για τη Δημαρχία της Αθήνας, αποτρέποντας αφ' ενός η όλη υπόθεση να μετατραπεί σε μακρόσυρτο σίριαλ και, αφ' ετέρου, προκαλώντας αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρει με χτεσινή της δήλωση, «αυτή η ιστορία της πιθανής υποψηφιότητάς μου για το Δήμο Αθηναίων, πριν αρχίσει τέλειωσε». Σημειώνει πως τα όσα μεσολάβησαν την έκαναν να αντιληφθεί πως «ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι η άμιλλα και η προσφορά, αλλά περνάει από διάφορα ντέρμπι, από τον Ιππόδρομο και το Κολοσσαίο, και απαιτεί θεαματικές μονομαχίες, ξιφομαχίες και κοκορομαχίες. Δεν έχω εκπαιδευτεί στις πολεμικές τέχνες. Δεν έχω ασπίδα, ούτε σπαθί. Δεν τα χρειάστηκα. Αρνούμαι να πάρω μέρος σε τέτοιου είδους θεάματα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση της κ. Παπά προκάλεσε αμηχανία και αντιπαραθέσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αφού στη Χαριλάου Τρικούπη ανταλλάσσονται κατηγορίες για «κακό χειρισμό» του θέματος. Μάλιστα στο επίκεντρο κάποιων άσπονδων φίλων του βρίσκεται ο Μ. Νεονάκης, γιατί όπως του καταμαρτυρούν έσπευσε να προβεί σε δηλώσεις τις προηγούμενες μέρες για την υποψηφιότητα της Ε. Παπά με συνέπεια να «κάψει το θέμα».

Στην προσπάθεια να διασκεδαστεί αυτό το κλίμα εσωκομματικής «γκρίνιας», από τη Χαριλάου Τρικούπη υποστηριζόταν χτες ότι «το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε είχε ανακοινώσει το όνομα της κ. Παπά, η οποία ανεξάρτητα από την απόφασή της κοσμεί τη δημόσια ζωή». Ταυτόχρονα ο Κ. Σκανδαλίδης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι «η ονοματολογία είναι πρόωρη, γιατί οι συνθήκες είναι μεταβαλλόμενες. Το ΠΑΣΟΚ θα εμπλουτίσει τα ψηφοδέλτιά του με νέους ανθρώπους».

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι μια βδομάδα πριν από τη σύγκληση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ για να καθορίσει το κόμμα τη στάση του στις δημοτικές εκλογές, εκτός της Αθήνας, πρόβλημα υπάρχει για το ΠΑΣΟΚ και στον Πειραιά, όπου, αν και ο κομματικός μηχανισμός θέλει να κατέλθει υποψήφιος ο Π. Φασούλας, ο τελευταίος αρνείται. Μια άρνηση που συνοδεύεται από βολές κατά του Κ. Λαλιώτη, ο οποίος - όπως λένε παράγοντες της Χ. Τρικούπη - «δεν κρύβει την ενόχλησή του»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βουτηγμένο στη διαπλοκή με τους επιχειρηματίες(2008-06-20 00:00:00.0)
Εκλογές για «κομματικούς λόγους»(2007-08-17 00:00:00.0)
Επιμένει να καλύπτει τη λάσπη(2007-07-12 00:00:00.0)
Παράσταση χυδαιότητας από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ(2007-06-21 00:00:00.0)
Δημαγωγία και εσωκομματικές αλλαγές(2004-10-23 00:00:00.0)
Δήλωση του ...«νόμου 105»(2003-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ