Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πρόθυμος εθελοντής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ο πρωθυπουργός

Αναφερόμενη στο ταξίδι του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στις ΗΠΑ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Κ. Σημίτης αρνήθηκε ότι δέχτηκε πιέσεις και ότι είναι ευάλωτος στις πιέσεις και αποκάλυψε κάτι που το ΚΚΕ είχε πει πολλές φορές. Οτι είναι πρόθυμος εθελοντής όχι μόνο ως πρωθυπουργός, αλλά ως κυβέρνηση και ως κόμμα, στη συστράτευση με τις ΗΠΑ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της νέας τάξης πραγμάτων, δηλαδή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις επεμβάσεις. Επομένως, η κριτική μας θα γίνει ακόμη οξύτερη, διότι είναι πολύ πρόθυμος σε αυτή την πολιτική, χωρίς να του το ζητούν και χωρίς να τον πιέζουν. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι εξωτερική και εθνική για τους λίγους.

Είναι προκλητικό αυτό που δήλωσε ο πρωθυπουργός, ότι δεν τέθηκε θέμα συζήτησης για τους χάρτες και για τα σύνορα στο Αιγαίο, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Το θέμα είναι το εξής: Το ζήτημα υπάρχει ή δεν υπάρχει; Υπάρχει, γιατί και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, που οπωσδήποτε έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όχι από μια ιδιωτική υπηρεσία ή ιδιωτική εφημερίδα, αλλά από κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, που οπωσδήποτε διαμόρφωσαν με εντολή και την τεχνική πλευρά των χαρτών. Και εμείς ρωτάμε: Καλά, τι συζήτησαν, για το Ευρώ; Πήγε ο πρωθυπουργός να δείξει στις ΗΠΑ τα νομίσματα και την ελληνική πλευρά των νομισμάτων; Το πρώτο ζήτημα που έπρεπε να θέσει είναι τα σύνορα στο Αιγαίο. Δεν το έθεσε, γιατί η κυβέρνηση έχει δεχτεί την κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο, την παράδοσή του στις ΗΠΑ, δίνοντας δυνατότητες στην Τουρκία να αμφισβητεί. Πήρε συγχαρητήρια ο πρωθυπουργός για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και από ό,τι φαίνεται, μάλλον θα πάρει συγχαρητήρια και ο κύριος Ετσεβίτ. Τι συμπέρασμα βγαίνει λοιπόν; Οτι οι ΗΠΑ - και όχι μόνο- ευνοούν το κουκούλωμα των προβλημάτων που υπάρχουν στα συγκεκριμένα ζητήματα, ανάμεσα σε Ελλάδα - Τουρκία, χάριν της κοινής τους δράσης στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν και αλλού.

Τέλος, είναι προκλητικό να λέει ο πρωθυπουργός, ότι πρέπει να μείνουν τα αμερικανικά στρατεύματα στα Βαλκάνια, μέχρι να μάθουν οι λαοί των Βαλκανίων να αυτοκυβερνηθούν! Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν αυτοκυβερνηθεί στο πρόσφατο παρελθόν και ακριβώς, επειδή είχαν κατακτήσει την αυτοκυβέρνηση, γι' αυτό δέχτηκαν αυτή τη σφοδρή επίθεση, την οποία δυστυχώς δεν άντεξαν. Εχασαν τη μάχη προσωρινά και άνοιξε ο κύκλος του πολέμου στα Βαλκάνια. Είναι πρόκληση το 2002 να ζητούν από τα αμερικανικά στρατεύματα, να μάθουν τους λαούς να αυτοκυβερνώνται. Οταν θα διώξουμε τα αμερικανικά στρατεύματα θα έχουμε κάνει ένα βήμα ως λαοί να διεκδικήσουμε λαϊκή διακυβέρνηση και αυτοκυβέρνηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νόμπελ(2018-06-20 00:00:00.0)
Ολη η ιμπεριαλιστική ατζέντα στο τραπέζι(2010-03-09 00:00:00.0)
Ο ελληνικός λαός καλείται σε επαγρύπνηση και εγρήγορση(2008-03-04 00:00:00.0)
Λάδι στη φωτιά(1998-04-12 00:00:00.0)
"Μονομερείς υποχωρήσεις", αξιώνουν οι "σύμμαχοι"(1996-07-03 00:00:00.0)
Θέλουν να διχοτομήσουν το Αιγαίο(1996-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ