Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ελληνικός λαός καλείται σε επαγρύπνηση και εγρήγορση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Μπακογιάννη - Σέφερ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, και του γγ του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα ακόλουθα:

«Οι τοποθετήσεις τόσο της υπουργού Εξωτερικών όσο και του γγ του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνουν ότι πίσω απ' τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της FYROM η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται την ενεργητικότερη στρατιωτική συμμετοχή στους στρατούς κατοχής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που επιθυμούν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. Οτι η συμμετοχή της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς και επί κυβερνήσεων ΝΔ και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ γίνεται με αντάλλαγμα τη συμμετοχή του ελληνικού κεφαλαίου στο μοίρασμα της λείας από την εκμετάλλευση των λαών.

Επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση του ΚΚΕ ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι συνεργάτες και έχουν κοινό επιθετικό ρόλο στα Βαλκάνια και ευρύτερα στην περιοχή. ΗΠΑ και ΕΕ έχουν και αναπτύσσουν κοινά στρατεύματα κατοχής σε Κόσσοβο και Αφγανιστάν. Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και η επέκταση της ΕΕ είναι επικίνδυνη για τους λαούς.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και σε εγρήγορση. Να απορρίψει και να αντισταθεί στη συμμετοχή της Ελλάδας στα κοινά επιθετικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Με κανένα αντάλλαγμα ο λαός δεν πρέπει να δεχτεί τη συμμετοχή της χώρας μας στην αλλαγή των συνόρων και τη δημιουργία κρατών - προτεκτοράτων, σε πολέμους κατά των λαών. Καμιά αναγνώριση του Κοσσόβου, καμιά συμμετοχή στις στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής ΝΑΤΟ - ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ