Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να καταδικαστούν από τον ελληνικό λαό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες δολοφονικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στις δολοφονικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τις νέες δολοφονικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Γάζα. Οι επιθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας, στο κλείσιμο των συνόρων με την Αίγυπτο και στην αποστολή νέων μονάδων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή. Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται ότι ο στόχος των ΗΠΑ, της ΕΕ και των λεγόμενων ειρηνευτικών συμφωνιών της Ανάπολης που προωθούν είναι η υποταγή του Παλαιστινιακού λαού και η κάμψη της αντίστασής του.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που στην ουσία πάλι νομιμοποιούν και ενθαρρύνουν το Ισραήλ στην κλιμάκωση της βίας.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Να απαιτήσουν να σταματήσουν άμεσα οι επιδρομές του Ισραήλ, να αποσταλεί επείγουσα βοήθεια και να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας. Να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση της μονάδας του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που βρίσκεται στη θάλασσα του Λιβάνου και το κλείσιμο της αμερικανικής βάσης της Σούδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ