Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ευθυγράμμιση με Κ. Καραμανλή

Με τη θέση του Κ. Καραμανλή «μη λύση - μη πρόσκληση» ευθυγραμμίστηκε ο Κ. Παπούλιας στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την ηγεσία της ΠΓΔΜ για αδιαλλαξία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον γγ του ΝΑΤΟ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η θέση που εξέφρασε στη Βουλή ο πρωθυπουργός είναι «πάρα πολύ καθαρή». Ελπίζω, συνέχισε, «να το συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους», και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι και για το ΝΑΤΟ είναι ένα πρόβλημα, αλλά περισσότερο από το ΝΑΤΟ είναι για την Ελλάδα».

Υποδεχόμενος τον Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, ο Κ. Παπούλιας σημείωσε ότι «είναι μια στιγμή πολύ ενδιαφέρουσα που συναντιόμαστε και ιστορικά μου έρχεται στο μυαλό μια άλλη συνάντηση με έναν προκάτοχό σας (γγ του ΝΑΤΟ), τον λόρδο Κάριγκτον, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στο να ξεπεράσουμε μια κρίση που είχαμε τότε με την Τουρκία». Ο Κ. Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα ότι «το πρόβλημα που έχουμε θα το συζητήσουμε και θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε. Και πρέπει να σας πω ότι έχω ζήσει αυτή την ιστορία (σ.σ. με την ΠΓΔΜ) ως υπουργός των Εξωτερικών και μπορώ να τη συνοψίσω με δυο λέξεις, ότι εκείνη την αδιαλλαξία που συνάντησα τότε, ως υπουργός, εξακολουθεί σήμερα να την επιδεικνύει αναλλοίωτη η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων».

Νωρίτερα, υποδεχόμενος τον Σλοβάκο πρωθυπουργό ο Κ. Παπούλιας είπε ότι αντιμετωπίζουμε κοινά ενδιαφέροντα και κοινά προβλήματα, ιδιαίτερα στο Κόσσοβο, για το οποίο εδώ στην Αθήνα πιστεύουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ