Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Γκρίνια για εσωκομματικά και μετρήσεις

Την ομφαλοσκόπηση συνεχίζουν στο ΠΑΣΟΚ επιμένοντας να ανταλλάσσουν σπόντες για τα εσωκομματικά τους. Ταυτόχρονα παραπονούνται που ψηφοφόροι τους στις δημοσκοπήσεις προτιμούν τον ΣΥΝ.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία» ο Β. Βενιζέλος σημείωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα των προσυνεδριακών διαδικασιών (μικρή συμμετοχή, πολλές ενστάσεις, όπως είπε). Πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων είναι πράγματι πολύ ηχηρά. Αφορούν όλο το πολιτικό σύστημα και ιδίως τα δύο κόμματα εξουσίας».

Ο Φ. Πετσάλνικος - ταγμένος πρόσφατα με τον Παπανδρέου - μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash», απέδωσε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων σε «έλλειμμα» στην προβολή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και στην «υπερπροβολή του Συνασπισμού και ιδιαίτερα της ηγεσίας του». Από την ίδια συχνότητα ο Ν. Μπίστης - ταγμένος πρόσφατα με τον Βενιζέλο - του απάντησε ότι δεν μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να φταίνε πάντα τα ΜΜΕ, «ας κοιτάξουμε λίγο τις δικές μας ευθύνες και ας αφήσουμε των άλλων».

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha» η Α. Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ βγήκε εξαιρετικά πληγωμένο μετά από μια ήττα και μετά από μια εσωκομματική αναμέτρηση με πολλά προβλήματα (...) από την επόμενη των εκλογών μέχρι σήμερα, δεν έγιναν όλες οι κινήσεις εκείνες με την ένταση που έπρεπε. Επομένως δε μας φταίει κανείς, ούτε ο γιαλός είναι στραβός». Εκτίμησε ότι «οι άνθρωποι αυτοί που πηγαίνουν στον ΣΥΝ διαμαρτύρονται στο ΠΑΣΟΚ δείχνοντας σε αυτή τη φάση την εμπιστοσύνη τους στο ΣΥΝ ή τη διαμαρτυρία τους στο ΠΑΣΟΚ. Δε χωρά αμφιβολία ότι αυτές οι δυνάμεις είναι από το ΠΑΣΟΚ και για αυτό πια το ΠΑΣΟΚ έχει τη δεξαμενή του που πρέπει να φέρει πίσω με πολύ συγκροτημένο τρόπο».

Στον ίδιο σταθμό η Μ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι δε θεωρεί το ΣΥΝ πρόβλημα «με την έννοια ότι (...) οφείλει και ο ίδιος να ξεκαθαρίσει πολλά ζητήματα γιατί και ο ΣΥΝ έχει πολλές φωνές». «Το πρόβλημά μας είναι η πολιτική της κυβέρνησης και να πείσουμε ότι εμείς είμαστε διαφορετικοί», σημείωσε εντοπίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Σε άλλη εκπομπή ο Π. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι «όλο αυτό το φούσκωμα των ποσοστών του ΣΥΝ είναι ιδιαίτερα πολιτικά ενδιαφέρον να δούμε πώς θα το διαχειριστεί ο ΣΥΝ αφ' ενός και το ΠΑΣΟΚ αφ' ετέρου αφού λειτουργούν τελικά οι χώροι ως συγκοινωνούντα δοχεία».

Μέσα σ' όλα αυτά ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Παπανδρέου συναντώμενος χτες με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας συμφώνησαν ότι «η ανεξαρτησία του Κοσσόβου μπορεί να δημιουργήσει αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ