Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ας το πάρουν απόφαση μια και καλή

Οταν έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πλουτοκρατίας μιλούν για «αποσύνθεση δικομματισμού», αποκαλύπτουν πως ανησυχούν για το πολιτικό τους σύστημα. Δεν μπορεί να εγκλωβίζει όπως πριν λαϊκές δυνάμεις στην αστική πολιτική. Πιο πολύ ανησυχούν για τη σοσιαλδημοκρατία, γιατί αυτή ενσωμάτωνε λαϊκές δυνάμεις στην πολιτική της πλουτοκρατίας παραπλανώντας πότε με «δίκαιες κατανομές βαρών», πότε με το «κοινωνικό κράτος», μα έχει αποκαλυφθεί προ πολλού ο αντιδραστικός της ρόλος. Θέλουν να την αναστηλώσουν. Ο ΣΥΝ είναι πρόθυμος σ' αυτό το ρόλο και ψάχνει για αριστερό άλλοθι, για να ανταποκριθεί και να παίξει στα σενάρια μασκαρέματος του πολιτικού σκηνικού που ετοιμάζουν.

Μα δεν τους φτάνουν αυτά. Υπάρχει και το ΚΚΕ που τους χαλάει τα σχέδια. Γι' αυτό και ασχολούνται με το Κόμμα. Το ενδιαφέρον της άρχουσας τάξης και του ξένου παράγοντα για το ΚΚΕ είναι γνωστό. Τους πονάει το γεγονός ότι επιμένουμε αποφασιστικά στη δράση μέσα στο λαό με τη στρατηγική μας και δεν αλλάζουμε. Οτι αποκαλύπτουμε πως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται στρατηγικά. Οτι αποκαλύπτουμε τα σενάρια αναπαλαίωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και τους βάζουμε εμπόδια. Η αστική τάξη ξέρει καλά πως η στρατηγική του ΚΚΕ έχει τη δυναμική ρήξης και ανατροπής. Ριζοσπαστικοποιεί τις λαϊκές συνειδήσεις. Πρέπει πάση θυσία να την ανακόψουν. Τη φοβούνται γιατί μόνο αυτή τους κάνει ζημιά.

Η επίθεσή τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση την αντεπίθεση. Σε όλα τα πεδία του πολιτικού αγώνα. Τους το 'χουμε ξαναπεί. 90 χρόνια πασχίζουν «να μας βάλουν στο χέρι» και δεν τα κατάφεραν. Δύναμή μας η δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού. Σ' αυτούς και μόνο δίνουμε λογαριασμό. Και θα μας βρίσκουν μπροστά τους μαζί με το λαό. Ας το πάρουν απόφαση μια και καλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ