Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ»
Για να τιμήσουμε τους αγωνιστές και να μαθαίνουν οι νέοι

Εκδήλωση της ΕΠ της ΚΟΠ του ΚΚΕ και του ΣΠ Πειραιά της ΚΝΕ, για την παρουσίαση της φωτογραφικής ανατύπωσης του περιοδικού της ΕΠΟΝ

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και κυρίως νεολαίων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, η εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση, που διοργάνωσε η ΕΠ της ΚΟΠ του ΚΚΕ και το ΣΠ Πειραιά της ΚΝΕ, της φωτογραφικής ανατύπωσης του Περιοδικού της ΕΠΟΝ «Νέα Γενιά», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», στα πλαίσια του γιορτασμού των 90 χρόνων του ΚΚΕ.

«Μια επανέκδοση που έγινε, όπως ανέφερε η Ελένη Μωραΐτη, πρόεδρος της ΠΕΑΦΕ, για να τιμήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλες και όλους τους ΕΠΟΝίτες και ΕΠΟΝίτισσες που πάλεψαν και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα πανανθρώπινα ιδανικά αλλά και σ' αυτούς που αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ναρκωτικά». Αλλά και, όπως πρόσθεσε, «για να δώσουμε πρότυπα ζωής στα παιδιά. Να ξέρουν πως οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους όταν έγινε η εισβολή στην Ελλάδα δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Μεταξάς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, αφού επισήμανε τα διδάγματα που αντλούνται από την ιστορία για την πάλη στο σήμερα τόνισε πως «είμαστε περήφανοι που λέμε σήμερα ότι είμαστε συνεχιστές της ΕΠΟΝ».

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης εγκαινιάστηκε και η βιβλιοθήκη της ΚΟΠ, υλοποιώντας, όπως ανέφερε ο Γιάννης Παπαοικονόμου, μέλος της ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟΠ, απόφαση του Κόμματος για ιδεολογική ενίσχυση των μελών. Η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή 6 - 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ