Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Να σταματήσουμε το έγκλημα

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα δολοφονική επίθεση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στην εδώ και πολλούς μήνες αποκλεισμένη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, η οποία μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 100 Παλαιστίνιους, ακόμα και βρέφη, και έπεται συνέχεια...

Η νέα επιδρομή είναι κλιμάκωση της επιχείρησης εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού μετά από το κλείσιμο των συνόρων με την Αίγυπτο και η οποία στηρίζεται με την παρουσία νέων μονάδων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, που έφτασαν πρόσφατα, καθώς και από την επίσκεψη αύριο (σ.σ. σήμερα) της Κοντολίζα Ράις στην περιοχή.

Η συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη δράση του Ισραήλ είναι αποτέλεσμα της ανοχής και της στήριξης, που απολαμβάνει από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες νομιμοποιούν το «δικαίωμα» των Ισραηλινών για αυτοάμυνα, κάνοντας λόγο απλά για υπερβολική και δυσανάλογη βία. Αντίστοιχες είναι και οι ευθύνες του ΣΑ του ΟΗΕ, που στην ουσία υιοθετεί τη λογική των ιμπεριαλιστών. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι κοινό στόχο αποτελεί η κάμψη της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού και η υποταγή του στα σχέδια του ιμπεριαλισμού για τη Μέση Ανατολή.

Ανάλογες είναι οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία τηρεί σιγήν ιχθύος και λογική ίσων αποστάσεων, στηρίζοντας και έμπρακτα τη δράση των ιμπεριαλιστών με ναυτική μονάδα στο Λίβανο και με τη βάση της Σούδας.

Η ΕΕΔΥΕ και το φιλειρηνικό κίνημα στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού απέναντι στην ισραηλινή ωμότητα και βία και δηλώνει την πλήρη υποστήριξή της στον αγώνα του.

Καλεί τον ελληνικό λαό μαζικά και αγωνιστικά:

  • Να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και να καταδικάσει την ισραηλινή βαρβαρότητα και όσους τη στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο.
  • Να απαιτήσει να σταματήσουν άμεσα οι επιδρομές του Ισραήλ.
  • Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας από τα ισραηλινά στρατεύματα και να αποσταλεί επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.
  • Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο ισραηλινό, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ