Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Καμία μετατροπή συνόρων στα Βαλκάνια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις που αυτή τη στιγμή συντελούνται στα Βαλκάνια.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «σαν άνθρωποι που δουλεύουμε στο χώρο της τέχνης, με μακρόχρονη συνεργασία με καλλιτέχνες απ' όλες τις χώρες των Βαλκανίων, με κοινούς προβληματισμούς με τους άλλους καλλιτέχνες στα Βαλκάνια, πιστεύοντας στην ειρήνη και τη συνεργασία των λαών της περιοχής, κάνουμε έκκληση προς την Ελληνική Κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη ώρα:

  • Να μην αναγνωρίσει το νέο προτεκτοράτο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην περιοχή, να μην αναγνωρίσει το Κόσσοβο σαν ανεξάρτητο κράτος.
  • Να μη συμμετάσχει ελληνικός στρατός στις κάθε είδους στρατιωτικές δυνάμεις που θα αναπτύξει η ΕΕ ή το ΝΑΤΟ στην περιοχή, γιατί κάθε στρατιωτική παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στη συγκεκριμένη περιοχή δε σημαίνει τίποτα άλλο παρά "ντε φάκτο" αναγνώριση του Κοσσόβου σαν ανεξάρτητου κράτους, επιβολή της απόσχισης και εμπλοκή στα εσωτερικά της Σερβίας. Η συμμετοχή ελληνικού στρατού φέρνει τη χώρα μας σε αντίθεση με το σερβικό λαό και αντικειμενικά μας εμπλέκει στη σύρραξη.
  • Να μη δεχτεί καμιά μετατροπή συνόρων στα Βαλκάνια. Ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας στην αρχή της δεκαετίας του '90, για τον οποίο φέρει ευθύνη και η ΕΕ (και όλοι όσοι τότε υπέγραψαν), άνοιξε το δρόμο για το αιματοκύλισμα της περιοχής και την άλωσή της. Κάθε περαιτέρω αλλαγή στο χάρτη των Βαλκανίων θα αποτελέσει το σκαλοπάτι για πιο επικίνδυνες εξελίξεις και θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους λαούς και άλλων χωρών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ