Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ: «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ στις άσχημες δημοσκοπήσεις. Το μόνο που δεν δικαιούται είναι να προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα (...) Ενα ωστόσο θα πρέπει να είναι σαφές σε όλους: Οτι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα κανείς δεν δικαιούται να βάζει προϋποθέσεις και όρους. Είτε θα αντιμετωπίσουν όλοι μαζί την κρίση είτε θα βρεθούν όλοι μαζί εκτεθειμένοι απέναντι στην προοδευτική παράταξη» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΠΟ ΤΟ «ΦΥΓΕ» ΣΤΟ «ΔΩΣΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ»: «Τελικά ποιο θα είναι το "στόρι" της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου. Να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2004 δεν μπόρεσε. Ούτε να κερδίσει το 2007. Ισως το στοίχημα να είναι μια ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου που να ξεκινάει από πιο αριστερά. Οχι πως πρόκειται για εύκολο εγχείρημα» (ο Δ. Μητρόπουλος στα ΝΕΑ).

Η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: «Διαμορφώνεται εκ των πραγμάτων ένα νέο σκηνικό ανατροπής του δικομματισμού. Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν το τέλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων και της ηγεμονίας των δύο μεγάλων κομμάτων, ακόμη και με τα πλειοψηφικά δώρα της ενισχυμένης δυσαναλογικής» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: «Δεν θα μας χρειάζονταν καν οι δημοσκοπήσεις για να αντιληφθούμε ότι είναι ορατό διά "γυμνού οφθαλμού". Την αντιπολιτευτική δηλονότι ανυπαρξία του Κινήματος, την έλλειψη, όχι μόνο στρατηγικής, αλλά και στοιχειώδους κοινής λογικής (αλήθεια, τι νόημα είχε το μοίρασμα φυλλαδίων στο Κολωνάκι, από βουλευτές της Αθήνας, για την αγροτική πολιτική του Κινήματος;)» (στην ΑΥΡΙΑΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ