Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης

Την πολιτική παρέμβαση του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης για την απαλλαγή του κατηγορουμένου και την αποφυλάκισή του, αφού και η αιτία για την οποία καταδικάστηκε είναι η πολιτική του δράση, ζήτησε χτες αντιπροσωπεία της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Γ. Πασχαλίδη.

«Η καταδίκη του φιλειρηνιστή Ζαχαρία Καρακίτσιου αποτελεί μια πράξη εφαρμογής του τρομονόμου, είναι αυταρχική και επικίνδυνη, αποσκοπεί στην τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας», σημείωσαν ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Μ. Σπυριδάκης και ο γραμματέας Ν. Ζώκας. Οι εκπρόσωποί της, εξέφρασαν επίσης την έντονη διαφωνία της ΕΔΥΕΘ με την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων εκτός συνόρων, καθώς και την αντίθεσή τους με τη ΝΑΤΟική και αμερικανική εισβολή και στρατιωτική παρουσία στην περιοχή. Επισήμαναν ακόμη τους μεγάλους κινδύνους, που κατά την άποψη της ΕΔΥΕΘ υπάρχουν, για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής, το ειρηνικό και ασφαλές μέλλον τους.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει τις απόψεις του φιλειρηνικού κινήματος της Θεσσαλονίκης και να απαντήσει προσεχώς στα αιτήματα της αντιπροσωπείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ