Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τρομοκρατία άλλοθι για την περιστολή των δικαιωμάτων
  • Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ
  • «Θα τελειώσουμε και επιχειρησιακά με την τρομοκρατία», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης

Η «τρομοφιλολογία», που τελευταία με διάφορες αφορμές έχει αναπτυχθεί, απασχόλησε και τη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αστυνομικών.

Σε παρέμβασή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στην τρομοκρατία είπε ότι αυτή «έχει ηττηθεί στη χώρα μας πολιτικά και ιδεολογικά». Πρέπει, συνέχισε, «να τελειώσουμε και επιχειρησιακά και θα τελειώσουμε γιατί το θέλουμε όλοι», αποστροφή που αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα για επικείμενες εξελίξεις ή συλλήψεις, όπως απαιτούν οι «υπερατλαντικοί σύμμαχοι».

Ο Αντ. Σκυλλάκος στην παρέμβασή του στη συζήτηση τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την τρομοκρατία, αλλά δεν ακολουθεί την αντιτρομοκρατική υστερία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Εκανε δε αναφορά στην προχτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στις ΗΠΑ ότι πρέπει «να χτυπηθεί η τρομοκρατία συνολικά και ριζικά» και τόνισε ότι αυτό σημαίνει πως και η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε χτυπήματα κατά χωρών όπως είναι η Σομαλία ή το Ιράκ, κατόπιν επιταγής των πλανηταρχών.

Η τρομοκρατία, πρόσθεσε, όπως έχει δείξει η ιστορική εμπειρία, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τη λήψη μέτρων κατά των ατομικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών. Ο Αντ. Σκυλλάκος έκανε αναφορά και στο σκοτεινό ρόλο των διάφορων ξένων μυστικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να θυμάται αυτόν το ρόλο μόνο όταν γίνονται διάφορες ασχήμιες, όπως οι πρόσφατες συκοφαντίες. Οι ξένες υπηρεσίες αλωνίζουν στη χώρα μας, είπε, και ίσως γι' αυτό δεν έχει γίνει τίποτα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος γενικότερα στην εγκληματικότητα, είπε ότι είναι μεν υπαρκτό πρόβλημα, αλλά δεν πρέπει να διογκώνεται και ούτε να χρησιμοποιείται ως αφορμή για την ενίσχυση της ξενοφοβίας. Πρέπει, τόνισε, να αναδειχτούν οι κοινωνικές αιτίες του φαινομένου, όπως είναι η φτώχεια, η ανεργία, η περιθωριοποίηση, αλλά και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε διάφορες χώρες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κύματος μετανάστευσης των λαών που δέχονται τις επεμβάσεις.

Οσο για την αστυνομία, είπε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει ο προσανατολισμός της και να εκδημοκρατιστεί και όχι να έχει ως κύρια αποστολή την καταστολή, την παρακολούθηση συνδικαλιστικών οργανώσεων και το χτύπημα των κινητοποιήσεων με τα ΜΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ