Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «σωστό και δίκαιο» του Γ. Παπανδρέου

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Το συμπέρασμα από την επίσκεψη στις ΗΠΑ είναι ότι η Ελλάδα μιλά ισότιμα με τις ΗΠΑ. Βεβαίως, είμαστε μια διαφορετική χώρα, μια μικρή χώρα και η Αμερική είναι μια υπερδύναμη. Η ισοτιμία των σχέσεών μας έχει κατακτηθεί, έχει διαμορφωθεί σε μια βάση φιλίας, σεβασμού, αξιοπιστίας και στις πολιτικές τις δικές μας και σε μια κοινή στρατηγική».

Η αποτίμηση ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και την είπε στη ΝΕΤ. Αν αξίζει να προσεχτεί κάτι είναι το περιεχόμενο που προσδίδει στον όρο «ισοτιμία». Δεν είναι ότι απουσιάζει κάθε αναφορά στους όρους της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας, κ.α., έστω και για παραπλάνηση της «κοινής γνώμης», όπως έκανε χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Αντ' αυτών γίνεται αναφορά «στις πολιτικές τις δικές μας», οι οποίες, όπως οι πάντες μπορούν να καταλάβουν, είναι οι πολιτικές που βάζουν πάνω απ' όλα τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της νέας τάξης. Γι' αυτό και ο Μπους δεν παρέλειψε να τον ανταμείψει:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω -είπε στον Κ. Σημίτη- για το όραμά σας, αλλά και για τη σκληρή δουλιά του υπουργού σας των Εξωτερικών, ο οποίος πράττει αυτό που είναι σωστό και δίκαιο, ώστε ο κόσμος να γίνεται πιο ειρηνικός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ