Τετάρτη 2 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Κεντρικός σχεδιασμός και εκλαΐκευσή του

Σύντροφοι διάβασα με μεγάλη προσοχή και ξαναδιάβασα τα τρία κείμενα που αφορούν τις εκτιμήσεις του Κόμματος πηγαίνοντας προς το 21ο Συνέδριο. Ομολογώ τη μεγάλη μου ικανοποίηση καθώς έβλεπα πόσο σωστές, καθαρές και εμπεριστατωμένες ήταν. Αυτή η αποκάλυψη του Κόμματος προς την εργατική τάξη της χώρας μας δείχνει πως υπάρχει γι' αυτήν και από αυτήν, λογοδοτεί μόνο σ' αυτήν, την εμπιστεύεται και ζητά τη γνώμη της για να γίνει ακόμα πιο δυνατό στήριγμά της.

Σύντροφοι όλες αυτές οι αναλύσεις πρέπει να γίνουν κτήμα μας και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να τις μεταφέρουμε στους εργαζόμενους. Να γνωρίσουν όλες αυτές τις αλήθειες που μόνο το ΚΚΕ τους αποκαλύπτει και ότι μόνο συστρατευόμενοι με αυτό θα υπάρξει καλύτερο μέλλον γι' αυτούς και τη χώρα μας.

Πιστεύω σύντροφοι ότι στην αρκετά σύνθετη διαδικασία της εκλαΐκευσης των θέσεών μας θα βοηθούσε μια μπροσούρα του Κόμματος η οποία θα έθετε αδρά και τεκμηριωμένα αυτό που κατά κόρον αναφέρουμε στις τοποθετήσεις - ομιλίες μας, τον «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ». Παντού και πάντα θα έλεγα σύντροφοι ότι αναφερόμαστε στις μεγάλες δυνατότητες που έχει η χώρα μας και ότι αυτές θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες αν υπήρχε «ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» και βέβαια σοσιαλισμός.

Ωστόσο σύντροφοι θα μπορούσαμε π.χ. να εκτιμήσουμε τι θα μπορούσε να παράξει η χώρα μας σήμερα αν δεν είχε τους περιορισμούς από την ΕΕ. Τα οφέλη που θα είχαμε αν μπορούσαμε να παράγουμε όλα αυτά που μπορούμε να παράγουμε στις ποσότητες που θέλουμε χωρίς ποσοστώσεις και να τα διαθέτουμε εκεί που εμείς θέλουμε και συμφέρει περισσότερο τη χώρα μας.

Τι θα πράτταμε εμείς για να βελτιώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας πάντα με γνώμονα τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του. Αναφέρομαι σε όλους τους τομείς. Πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή.

Μια τέτοια προσέγγιση με αριθμούς πλέον θα ήταν πολύ καλό εργαλείο προπαγάνδισης των θέσεών μας και σίγουρα πιο πειστικό. Θεωρώ σύντροφοι ότι θα μπορούσε να είναι και ένα πρόγραμμα εξουσίας το οποίο θα ζυμώνεται, θα εμπλουτίζεται ή θα διορθώνεται. Θα μπορούσε να είναι στόχος του 21ου Συνεδρίου.

Με πίστη και αισιοδοξία να ανέβει το Κόμμα ψηλότερα.


Γιώργος Πετρίδης
ΚΟΒ Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Αττικής του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ