Τετάρτη 2 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Κανένα μέτρο από την κυβέρνηση για την επικίνδυνη υποστελέχωση

Την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και στο Νοσοκομείο της Ρόδου με τη δραματική υποστελέχωση έφερε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα, στην οποία απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης.

Οπως ανέφερε η Μ. Κομνηνάκα, αυτήν τη στιγμή από τους τρεις αναισθησιολόγους που υπηρετούν, αριθμός ήδη μικρότερος κατά πολύ από τον αναγκαίο, έχει μείνει μόνο ένας μετά την παραίτηση ενός και λόγω της ασθένειας του δεύτερου. «Υπό αυτές τις συνθήκες, η λειτουργία του χειρουργείου έχει γίνει σχεδόν αδύνατη ακόμα και για τα επείγοντα περιστατικά». Αυτά συμβαίνουν σε ένα νοσοκομείο που, «πέραν του μόνιμου πληθυσμού, χρειάζεται να περιθάλπει και τους περί τις 200.000 τουρίστες που περνούν τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί. Με βάση, λοιπόν, την περίοδο και τις συνθήκες της πανδημίας, αυτή η υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Ρόδου αποτελεί έγκλημα», τόνισε η Μ. Κομνηνάκα.

Σημείωσε ακόμα ότι ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κατά την επίσκεψή του στο νησί, δείχνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης, έδειξε ως «λύσεις» στην έλλειψη αναισθησιολόγου την εγκύκλιο του υπουργείου με βάση την οποία έχει επιβληθεί η μείωση των τακτικών χειρουργείων, τη μεταφορά προσωπικού από τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία Πειραιά και Αθήνας, ενώ είχε αποφανθεί ότι το Νοσοκομείο Ρόδου λειτουργεί καλά σε σχέση με τα άλλα νοσοκομεία των νησιών, που είναι σε χειρότερη κατάσταση.

Η Μ. Κομνηνάκα ρώτησε τον Β. Κοντοζαμάνη ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα το νοσοκομείο με αναισθησιολόγους και με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να μονιμοποιηθούν άμεσα οι επίκουροι γιατροί όλων των τμημάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε ξανά μια «μαγική εικόνα» για την κατάσταση του νοσοκομείου, υποστηρίζοντας ότι «όλες οι υγειονομικές μας δομές λειτουργούν με ασφάλεια»! Αναφέρθηκε σε αμέτρητες προκηρύξεις και προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, οι οποίες αποτελούν επαναλήψεις προηγούμενων προκηρύξεων, ενώ έριξε την ευθύνη και στους νοσοκομειακούς γιατρούς για το γεγονός ότι διαγωνισμοί για προσλήψεις βγαίνουν «άγονοι», όπως και για το ότι οι γιατροί δεν επιλέγουν την ...αναισθησιολογία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ