Τετάρτη 2 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
TΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιτακτική ανάγκη η φαρμακοεπαγρύπνηση με ευθύνη του κράτους

Ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της με «AstraZeneca»

Ανακοίνωση με αφορμή το θάνατο της 44χρονης από την Κρήτη, που εμβολιάστηκε στις 6 Μάη με την πρώτη δόση του εμβολίου της «AstraZeneca», εξέδωσε η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη γυναίκα αρχικά ένιωσε αδιαθεσία και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε, όπου μετά από εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος και χαμηλά αιμοπετάλια. Σε αξονική τομογραφία φάνηκε ότι έχει υποστεί θρόμβωση και έμεινε εγκεφαλικά νεκρή.

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της 44χρονης γυναίκας και υπογραμμίζει:

«Αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη οργάνωσης - με ευθύνη του κράτους - της φαρμακοεπαγρύπνησης, της παρακολούθησης δηλαδή για τυχόν εμφάνιση παρενεργειών από τον εμβολιασμό ενάντια στον SARS-CoV-2, η οποία επιβάλλεται λόγω της γρήγορης ανάπτυξης και κυκλοφορίας των εμβολίων, όπως και η ενημέρωση των εμβολιασμένων για πιθανά συμπτώματα ύποπτα θρόμβωσης, ώστε να αναζητούν έγκαιρα ιατρική φροντίδα. Ο εμβολιασμός είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας, γι' αυτό είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί, με την έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

Για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται η σημασία και η ανάγκη ενός ανεπτυγμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), του οποίου ευθύνη μεταξύ άλλων πρέπει να αποτελεί η φαρμακοεπαγρύπνηση, όπως ο μαζικός εμβολιασμός, η επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού, η παρακολούθηση ήπιων κρουσμάτων, χρονίως πασχόντων κ.λπ.

Αναδεικνύονται ταυτόχρονα οι ευθύνες της σημερινής όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, την ανύπαρκτη ουσιαστικά ΠΦΥ, που έχουν ως συνέπεια την τεράστια επιβάρυνση των δημόσιων νοσοκομείων σε συνθήκες πανδημίας, αφήνοντας ακάλυπτες τις λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ