Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αλληλεγγύη στον εργαζόμενο λαό και το ΚΚ Βενεζουέλας ενάντια στην επίθεση κατά των πολιτικών και εκλογικών του δικαιωμάτων

Από τη δραστηριότητα του ΚΚ Βενεζουέλας μπροστά στις τοπικές εκλογές
Από τη δραστηριότητα του ΚΚ Βενεζουέλας μπροστά στις τοπικές εκλογές
Δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, μετά από πρωτοβουλία του ΚΚ Βενεζουέλας, του ΚΚΕ και του ΚΚ Μεξικού, υπογράφουν Κοινή Ανακοίνωση με τίτλο «Αλληλεγγύη στον εργαζόμενο λαό και το ΚΚ Βενεζουέλας ενάντια στην επίθεση κατά των πολιτικών και εκλογικών του δικαιωμάτων».

Αναλυτικά, το κείμενο της Ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Τα Κόμματά μας εκφράζουν, για ακόμη μια φορά, την αλληλεγγύη τους στον λαό της Βενεζουέλας που δοκιμάζεται σκληρά από τα παράνομα και καταναγκαστικά ιμπεριαλιστικά μέτρα, αλλά και από την καπιταλιστική κρίση που προκαλεί τη διάλυση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Ο διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο και τις δυνάμεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, που μέχρι πρόσφατα επεδίωκαν την πραξικοπηματική ανατροπή του και την ιμπεριαλιστική επέμβαση, δεν έχει σκοπό να εγγυηθεί τα λαϊκά συμφέροντα. Ο διάλογος αυτός, από την μία, έχει άμεσα αποτελέσματα υπέρ των συμφερόντων της αντιδραστικής αντιπολίτευσης και των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ, από την άλλη, επιταχύνει την ανατροπή των εργασιακών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των επαναστατικών οργανώσεων. Τέτοια παραδείγματα είναι η ένταση της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, που έχει οδηγήσει στην άδικη κράτηση ενός σημαντικού αριθμού συνδικαλιστών εργατών, καθώς και οι πρόσφατες επιθέσεις ενάντια στα πολιτικά και εκλογικά δικαιώματα του ΚΚ Βενεζουέλας (PCV) και της "Λαϊκής Επαναστατικής Εναλλακτικής" (APR), στο πλαίσιο της ανακήρυξης των υποψηφίων για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές στις 21 Νοέμβρη.

Εκφράζουμε την καταδίκη μας για αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, που σκοπεύουν να εμποδίσουν τις υποψηφιότητες του PCV και να εμποδίσουν τον λαό να εκφράσει πλατιά τη στήριξη στους υποψηφίους του στις επερχόμενες τοπικές εκλογές.

Εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους υποψήφιους των PCV και APR. Οι πρόσφατες αποφάσεις της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής (CNE) της Βενεζουέλας, να μπλοκάρει τις υποψηφιότητες του PCV και της APR στον δήμο του Καράκας, στην Περιφέρεια της Γκουαϊρά και στον δήμο του Μακανάο είναι απαράδεκτες και εντελώς αδικαιολόγητες. Δεν είναι δυνατόν την ίδια ώρα που δίνονται εγγυήσεις για τη συμμετοχή των αντιδραστικών δυνάμεων στις εκλογές, να μπλοκάρονται οι υποψηφιότητες του PCV, παραβιάζοντας θεμελιώδη πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Επιπρόσθετα, επαναλαμβάνουμε την καταδίκη μας για τον επικοινωνιακό αποκλεισμό του PCV, που σήμερα φτάνει στα άκρα με την επαναλαμβανόμενη άρνηση προς τον βουλευτή του PCV και της APR να πάρει τον λόγο στο Κοινοβούλιο.

Εκφράζουμε επίσης την καταδίκη μας για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Γενικού Γραμματέα του PCV, συντρόφου Οσκαρ Φιγκέρα, από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος προσπάθησε, για ακόμη μια φορά, να συνδέσει το PCV με τα σχέδια του ιμπεριαλισμού και του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις ενάντια στο PCV και να αποκατασταθούν άμεσα τα πολιτικά και εκλογικά του δικαιώματα, που παραβιάζονται.

Το PCV έχει μακρά παράδοση αντιιμπεριαλιστικών αγώνων στην υπηρεσία της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της χώρας του εδώ και 90 χρόνια. Η ισχυροποίησή του θα είναι πάντα εγγύηση των αντιιμπεριαλιστικών, δημοκρατικών και επαναστατικών αγώνων στη Βενεζουέλα».

Τα κόμματα που υπογράφουν την Ανακοίνωση

1. ΚΚ Αζερμπαϊτζάν

2. ΚΚ Αλβανίας

3. ΚΚ Αυστραλίας

4. ΚΚ Βελγίου

5. ΚΚ Βενεζουέλας

6. ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας

7. Βραζιλιάνικο ΚΚ

8. ΚΚ Βρετανίας

9. Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία

10. Γερμανικό ΚΚ

11. Κόμμα Εργασίας Γουατεμάλας

12. ΚΚ Ελλάδας

13. ΚΚ Ελ Σαλβαδόρ

14. Ιορδανικό ΚΚ

15. ΚΚ Κουρδιστάν - Ιράκ

16. Ιρακινό ΚΚ

17. Κόμμα Τουντέχ του Ιράν

18. ΚΚ Ιρλανδίας

19. ΚΚ των Λαών της Ισπανίας

20. ΚΚ των Εργαζομένων Ισπανίας

21. Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν

22. Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας

23. ΚΚ Λουξεμβούργου

24. ΚΚ Μεξικού

25. ΚΚ Μπαγκλαντές

26. ΚΚ Νορβηγίας

27. Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα

28. ΚΚ Ουκρανίας

29. Παραγουανό ΚΚ

30. Περουβιανό ΚΚ

31. Κομμουνιστές της Σερβίας

32. Σουδανικό ΚΚ

33. ΚΚ Σουαζιλάνδης

34. Συριακό ΚΚ

35. Συριακό ΚΚ (Ενοποιημένο)

36. ΚΚ Τουρκίας

37. ΚΚ Φιλιππίνων (PKP 1930)

38. ΚΚ Φινλανδίας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ