Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
«Πίσω στα λαγούμια σας θα σας ρίξει η πάλη των εργατών»

«Σε φτώχεια - ανεργία θέλουνε σιγή, μπράβοι του συστήματος η Χρυσή Αυγή» είναι το σύνθημα που κυριάρχησε στη μεγάλη πορεία των εργατικών σωματείων και φορέων της Αθήνας, που συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στην Ομόνοια και με μαζική - μαχητική πορεία κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα, στην αντιφασιστική συναυλία των Φοιτητικών Συλλόγων.

Με το πανό της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στην κεφαλή, τα συνδικάτα έδωσαν το μήνυμα: «Φασίστες, τσιράκια των εργοδοτών, πίσω στα λαγούμια σας θα σας ρίξει η πάλη των εργατών» και καλούσαν σε «δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά», όπως έγραφε το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

«Στους εφοπλιστές κάνουνε τις πλάτες τα φασιστόμουτρα οι μαχαιροβγάλτες», «Φονιάδες εργατών, ρουφιάνοι αφεντικών είναι η συμμορία των ναζιστών», είναι μερικά από τα συνθήματα που έπεφταν βροχή στην πορεία που διέσχισε την οδό Αθηνάς, την Ερμού και τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, φτάνοντας στο Σύνταγμα. Η πορεία προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου που βρισκόταν στον δρόμο, παίρνοντας τις ανακοινώσεις που μοίραζαν τα μέλη των συνδικάτων, ενώ οι υπάλληλοι των εμπορικών καταστημάτων έβγαιναν από τα καταστήματα προκειμένου να δουν την πορεία.

Θερμή υποδοχή δέχτηκαν όταν έφτασαν στο Σύνταγμα και ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι ενώθηκε με το κοινό της συναυλίας η μεγάλη πορεία των σωματείων, και την ατμόσφαιρα δόνησε το σύνθημα «Φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ