Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Μία ακόμα νάρκη στην ευρύτερη περιοχή

«

Καταστροφική για τα συμφέροντα του λαού» και «μία ακόμα νάρκη στο πεδίο της ειρηνικής συμβίωσης των λαών της ευρύτερης περιοχής» χαρακτήρισε την Ελληνογαλλική Συμφωνία ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στους φαντάρους και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η κυβέρνηση - την ίδια ώρα που, όπως και οι προηγούμενες, προσφέρει δισεκατομμύρια ευρώ για φρεγάτες και ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς - τους οφείλει δεδουλευμένα, υπερωρίες, νυχτερινά και δεν τους επιστρέφει διπλοκρατήσεις, γιατί εδώ «δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας».

Επεσήμανε για τη Συμφωνία ότι «αποβλέπει σε νέα πεδία κερδοφορίας σε βάρος των χωρών της Υποσαχάριας Αφρικής, δημιουργώντας συνθήκες συμμετοχής σε τεράστια κέρδη για τους επιχειρηματίες της Ενέργειας, των Κατασκευών, της Πολεμικής Βιομηχανίας, των Επικοινωνιών κ.λπ.».

Τόνισε ότι όταν κάνει λόγο η κυβέρνηση για «συμφέροντα της Ελλάδας» εννοεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που προσβλέπει οφέλη από το ενιαίο «αμυντικό δόγμα» Ελλάδας - Γαλλίας και από το γεγονός ότι «η γαλλική μπότα συνθλίβει καθημερινά τον λαό - για παράδειγμα - της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και όχι μόνο».

Πρόσθεσε ότι η γαλλική κυβέρνηση δολοφονεί, ξεριζώνει, καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό στη δυστυχία, γιατί εκπροσωπεί και τα συμφέροντα πυρηνικών κολοσσών της Γαλλίας, των οποίων τα εργοστάσια έχουν ανάγκη από ολοένα και περισσότερες ποσότητες ουρανίου, που υπάρχει άφθονο σε αυτές τις χώρες της Αφρικής.

Απαντώντας στο επιχείρημα ότι οι ρήτρες στην Ελληνογαλλική Συμφωνία θα λειτουργήσουν ως ασπίδα ασφάλειας και προστασίας για την Ελλάδα απέναντι στην προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, σημείωσε ότι «η πραγματικότητα αποκαλύπτει πως τέτοιες δεσμεύσεις γίνονται φτερό στον άνεμο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις προσχηματικές αντιρρήσεις που πρόβαλε, ο Ν. Παπαναστάσης σημείωσε ότι «όμως αποδέχεστε χωρίς την παραμικρή ένσταση και κριτική το γεγονός ότι η Συμφωνία αυτή στηρίζει και στηρίζεται στους δύο βασικούς πυλώνες των ματωμένων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Οσο για το γεγονός ότι εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να τον πήρε ο πόνος για την αποστολή στρατευμάτων εκτός συνόρων, υπενθύμισε ότι τα ευρωενωσιακά στρατηγεία της Λάρισας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζαν και δοκίμαζαν επιχειρησιακά σχέδια επεμβάσεων στην Αφρική μέσω ασκήσεων, καθώς επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε στη μετατροπή της Ελλάδας σε πλατφόρμα επιθετικών αμερικανικών βάσεων ενάντια σε άλλους λαούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φιέστα στην Τανάγρα, διαβεβαιώσεις στο Παρίσι (2022-01-18 00:00:00.0)
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2021-11-02 00:00:00.0)
Λειαίνουν τις γωνίες (2021-09-29 00:00:00.0)
Βαθιά μπλεγμένες σε επικίνδυνα σχέδια (2021-01-27 00:00:00.0)
Εργολαβίες (2020-02-08 00:00:00.0)
Προχωράει η συνεργασία στο πλαίσιο της Πράγας (2002-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ