Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την απόρριψη ψηφίσματος καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων

Τη διοίκηση Πατούλη που, με τα γνωστά εξαπτέρυγά της, τον φασίστα Τζήμερο και τα υπολείμματα της Χρυσής Αυγής (ανεξάρτητους ή μη), απέρριψαν την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των δολοφονικών φασιστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, κατήγγειλε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Παραμονή της μέρας που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης, από το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, η διοίκηση Πατούλη απέρριψε το ψήφισμα, αξιοποιώντας ακόμα και τη διπλή ψήφο του προέδρου του Συμβουλίου, αναπαράγοντας ταυτόχρονα τη χιλιοπαιγμένη θεωρία καταδίκης της βίας από όπου κι αν προέρχεται, συντασσόμενη έτσι με την επίσημη κυβερνητική και ευρωενωσιακή θέση, που εξισώνει τους λαϊκούς αγώνες με τη δολοφονική δράση των φασιστών κουκουλοφόρων».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογράμμισε επίσης την ανάγκη «να ζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω Περιφερειακής Παράταξης και των μελών της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που αποτελεί τον "αυτοδιοικητικό βραχίονα" της Χρυσής Αυγής (η Νεολαία της οποίας χειροκρότησε τις δολοφονικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη)».

Και καταλήγει: «Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι με τον φασισμό δεν ξεμπερδεύει κανείς εύκολα. Ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος, γιατί ο εφησυχασμός τούς αποθρασύνει και το σύστημα που τους στηρίζει τους εργαλειοποιεί ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό».

Προκλητική η διοίκηση Πατούλη

Στη σχετική ψηφοφορία που έγινε, 48 περιφερειακοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων και 48 κατά (η παράταξη της ΝΔ, ο Τζήμερος και τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής) και τότε ο Γ. Πατούλης έκανε χρήση της διπλής ψήφου του προέδρου για να μην περάσει το ψήφισμα.

Την επομένη, η περιφερειακή αρχή επανήλθε και ανέφερε προκλητικά ότι η πρότασή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν ουσιαστικά η κατάθεση του ψηφίσματος που είχε εγκρίνει μαζί με τα εξαπτέρυγα της ΧΑ, στις 18/11/20, όπου αναπαράγονταν η αντιδραστική θεωρία των «δύο ολοκληρωτισμών» και «ξεπλύματος» των φασιστικών επιθέσεων, διατυπώσεις περί «καταδίκη της βίας από όπου και να προέρχεται» κ.τ.λ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταψήφισε τους σχεδιασμούς που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων (2023-03-21 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα (2022-09-20 00:00:00.0)
Οι φασίστες δεν έχουν θέση σε καμιά εκδήλωση (2022-03-23 00:00:00.0)
Αλλο ένα αντικομμουνιστικό σόου με ευθύνη της διοίκησης Πατούλη (2020-10-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουν να καλοπιάνουν τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες (2020-10-17 00:00:00.0)
Κοινή δήλωση των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (2019-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ