Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΑΝΑΣΙΩΤΗΣ
Με τον φασισμό δεν τελειώνουμε όσο υπάρχει το σύστημα που τον τρέφει

Δικηγόροι που έδωσαν τη μάχη στις δικαστικές αίθουσες για την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής μίλησαν στο portal «902.gr» για τα συμπεράσματα που εξάγονται έναν χρόνο μετά. Αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικές:

Ο Αντώνης Αντανασιώτης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, σημείωσε:

«Εναν χρόνο μετά, τα συμπεράσματα από τη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά. Ενώ δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και το Νέο Ηράκλειο υπενθυμίζουν με χειροπιαστό τρόπο το εγκληματικό πρόσωπο του φασισμού, τη μόνιμη ανοχή που απολαμβάνει η δράση του από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, τη συνειδητή προσπάθεια αθώωσής της από αστούς πολιτικούς και δημοσιογράφους, με την ανιστόρητη θεωρία των "δύο άκρων".

Επιβεβαιώνουν, όπως είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, ως Πολιτική Αγωγή των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ότι η δικαιολογημένη ικανοποίηση που ένιωσε ο λαός μας για την καταδικαστική απόφαση δεν πρέπει να οδηγήσει σε κανέναν εφησυχασμό. Με τον φασισμό δεν τελειώσαμε, αφού δεν τελειώσαμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει, επειδή τον έχει ανάγκη. Γι' αυτό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με θέσεις που υπερασπίζονται το λεγόμενο κράτος δικαίου της αστικής δημοκρατίας, με προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της. Αυτό που χρειάζεται είναι ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας, που θα στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τη δικτατορία του κεφαλαίου σε όλες τις μορφές της. Για μια κοινωνία πραγματικά ελεύθερη, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Μονόδρομος η πολιτική και κοινωνική απομόνωση του φασισμού

Η Χρύσα Παπαδοπούλου, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, ανέφερε:

«Η 7η Οκτωβρίου 2020 ήταν μια μέρα ιστορικής σημασίας. Ηταν η πρώτη φορά που το κράτος και η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε τη ναζιστική βία. Ηταν η πρώτη φορά που η ηγεσία της οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μετά από 20 χρόνια εγκληματικής δράσης, λογοδότησε για τη διεύθυνση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Ηταν η μέρα που μια λαοθάλασσα διαδηλωτών και διαδηλωτριών συγκεντρώθηκε έξω από το Εφετείο για να βροντοφωνάξει ότι οι χρυσαυγίτες ήταν ένοχοι. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν πίστευαν ότι θα φτάναμε σε αυτό το αποτέλεσμα της δίκης. Ευτυχώς, διαψεύστηκαν.

Ωστόσο, όλοι και όλες οι συνήγοροι των θυμάτων στη δίκη αυτή δηλώναμε επανειλημμένως και ξεκάθαρα ότι με μια δικαστική απόφαση δεν ξεμπερδεύουμε ούτε με τον ναζισμό ούτε με τον φασισμό ούτε με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αυτό επιβεβαιώθηκε και με τα πρόσφατα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, τις επιθέσεις φασιστών στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και στο Ν. Ηράκλειο. Απομεινάρια και παραφυάδες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι έναν χρόνο μετά την καταδίκη της ηγεσίας τους. Πλέον ξέρουμε με μαθηματική ακρίβεια πού οδηγούν τέτοιες καταστάσεις εάν δεν αντιδράσουμε άμεσα. Ξέρουμε ότι η ανιστόρητη θεωρία των "δύο άκρων" το μόνο που κάνει είναι να ξεπλένει τους φασίστες και τους ναζιστές. Ξέρουμε ότι πρέπει να αναγκάσουμε τους θεσμούς αυτής της χώρας να κάνουν τη δουλειά τους. Ξέρουμε πως αν γίνουμε μάρτυρες ενός περιστατικού ρατσιστικής ή φασιστικής βίας δεν πρέπει ούτε να αδιαφορήσουμε ούτε να σωπάσουμε. Ξέρουμε πως απέναντι στους φασίστες η πολιτική και κοινωνική απομόνωσή τους είναι μονόδρομος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ