Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ούτε ... νερό για τους εθελοντές αιμοδότες

Ούτε ένα μπουκαλάκι νερό ή έναν χυμό δεν μπορεί να προσφέρει το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, στους δεκάδες εθελοντές αιμοδότες που προσφέρουν πάνω από 1.600 φιάλες αίματος τον χρόνο.

Η μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών και μέσα στην περίοδο της πανδημίας που οι ανάγκες σε αίμα ήταν αυξημένες, ανέδειξε τη σημασία της πολύτιμης προσφοράς τους για να σωθούν πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, που αποτελούσε το «καμάρι» της Σύμπραξης του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που εκχωρήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας ΑΕ (ΑΕΜΥ ΑΕ), για να το διαχειρίζεται ως μία αυτοχρηματοδοτούμενη μονάδα Υγείας, είναι μονίμως υποστελεχωμένο αλλά πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες της «αγοράς».

Το γεγονός της αντιμετώπισης μ' αυτόν τον τρόπο και των εθελοντών αιμοδοτών καταγγέλλει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι «είναι ακόμα μία απόδειξη της κατάληξης της λειτουργίας των νοσοκομείων ως επιχειρήσεων, με αυτοτελή έσοδα για να μειώνονται οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία. «"Ατομική ευθύνη", λοιπόν, και του εθελοντή αιμοδότη να κουβαλά μαζί του νερό, χυμό και ό,τι άλλο χρειάζεται για να μη λιποθυμήσει δίνοντας αίμα. Ντροπή τους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ