Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
«Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά»

Με σύνθημα «Καμία ανοχή σε όσους δίνουν άλλοθι στο αυγό του φιδιού! Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές, έξω απ' τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς!», πραγματοποιήθηκε χτες και η συγκέντρωση στην Καλλιθέα στην πλατεία Κύπρου. Ομιλητές ήταν ο Ζαχαρίας Εγγλέζος απ' το Παράρτημα οικοδόμων Καλλιθέας, η Αργυρώ Βακαλοπούλου από τη Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου, ο Δημήτρης Ακτύπης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας, η Ανθή Πατσιώτη, πρόεδρος της Ενωσης ΕΒΕ Καλλιθέας και η Βούλα Παλατζάκη, πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας, μέλος της ΟΓΕ.

Στο μεταξύ... ρεκόρ στο κατοστάρι έσπασαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μια χούφτα φασιστοειδή που έκαναν την εμφάνισή τους με σκοπό να τρομοκρατήσουν, με μαχαίρια, «πεταλούδες» και λοιπά σύνεργα. Προφανώς δεν λογάριασαν καλά. Αφοπλίστηκαν και εκδιώχθηκαν από την περιοχή από τους συγκεντρωμένους. Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στην αστυνομία.

Αντιφασιστική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες εργατικά σωματεία και φορείς του Πειραιά, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι. Το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας«Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά τσάκισε φασίστες και αφεντικά» έδινε τον τόνο.


Στην κινητοποίηση μίλησε ο Σωτήρης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Ελαιουργοσαπωνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενώ αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους στο Πασαλιμάνι όπου τα εργατικά σωματεία και φορείς με πανό και συνθήματα, διατράνωσαν, «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον Πειραιά να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη στις 6.30 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των σωματείων απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση.

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση - πορεία προχώρησαν εργατικά σωματεία και φορείς του κινήματος που δραστηριοποιούνται στο Περιστέρι και τη Δυτική Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η συγκέντρωση έγινε στην πλ. Δημαρχείου στο Περιστέρι, όπου μίλησαν οι Νίκος Τουτουτζάκης, αντιπρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Γιώργος Γιαννακόπουλος, μέλος της κεντρικής διοίκησης Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.


Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με προπορευόμενο το πανό των Παραρτημάτων Περιστερίου, Αιγάλεω και Ιλίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, το οποίο ανέγραφε «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Συγκέντρωση και στο Ν. Ηράκλειο

Συγκέντρωση και διαδήλωση των Οργανώσεων της Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έγινε χθες στο Νέο Ηράκλειο Αττικής στην πλατεία, στο σταθμό του ΗΣΑΠ, κατά του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά αλλά και καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων, όπως αυτή που έγινε και στην περιοχή προ ημερών κατά αντιφασιστικής συγκέντρωσης. Ομιλητής ήταν ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας.


Με μαχαίρια προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους συγκεντρωμένους στην Καλλιθέα μια χούφτα φασίστες που αφοπλίστηκαν
Με μαχαίρια προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους συγκεντρωμένους στην Καλλιθέα μια χούφτα φασίστες που αφοπλίστηκαν

Νέο Ηράκλειο
Νέο Ηράκλειο
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υψώνουμε τείχος στους φασίστες και πολεμάμε το σύστημα που τους γεννά (2022-10-06 00:00:00.0)
Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά! (2021-10-06 00:00:00.0)
Είδαν ό,τι τους βολεύει (2015-09-21 00:00:00.0)
Κοινό απεργιακό μέτωπο (2006-02-23 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης (2005-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ