Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμή στον Παύλο Φύσσα

Ξεχωριστή στιγμή στη χτεσινή αντιφασιστική συναυλία ήταν όταν έφτασε στον χώρο η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα. Μόλις ανακοινώθηκε η παρουσία της, το Σύνταγμα δονήθηκε από το σύνθημα: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Η Μάγδα Φύσσα είχε θερμή χειραψία, μεταξύ άλλων, με τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, και τους Αντώνη Αντανασιώτη και Αγγελο Βρεττό, δύο εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ συνομίλησε και με την Ρίτα Αντωνοπούλου, η οποία την αγκάλιασε θερμά.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν η Μάγδα Φύσσα πλησίασε το πανό που απεικόνιζε τη μορφή του δολοφονημένου της γιου...

Εξάλλου, ξεχωριστή στιγμή στη συναυλία ήταν όταν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Αμέσως μετά, υπό τους ήχους του «Σιγά μην κλάψω», με καπνογόνα και έντονη συγκινησιακή φόρτιση, η μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα απέτισε φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα, που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι της δολοφονικής Χρυσής Αυγής. «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ» έγραφε και το πανό που σηκώθηκε επί σκηνής, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά συνεχίζεται.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ