Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αναγκαίος ο εμβολιασμός και τα μέτρα προστασίας με ευθύνη του κράτους

Τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων ανέδειξε η εκδήλωση για την πανδημία

Εκδήλωση με θέμα την αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε συνδυασμό με την ενίσχυση των μέτρων προστασίας της υγείας, ιδιαίτερα στους χώρους δουλειάς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Οκτώβρη στην Αιανή Κοζάνης από το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Μητσιάκος, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής - Νεογνολογίας, του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και της Β' Νεογνολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Ξεκινώντας την ομιλία του, στάθηκε στο ότι μόνο ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, που λειτουργεί με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, μπορεί να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα τα προβλήματα υγείας του λαού όπως και την πανδημία. Για το ζήτημα των εμβολίων για τον κορονοϊό, ανέδειξε το γεγονός ότι η γρήγορη παρασκευή τους αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας.

Αναδείχτηκε στην ομιλία η αναγκαιότητα ενημέρωσης των εργαζομένων για το εμβόλιο από τους ειδικούς επιστήμονες και τους γιατρούς Εργασίας στους χώρους δουλειάς, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει σε κανένα εργοτάξιο σε κανέναν χώρο δουλειάς στην περιοχή της Κοζάνης.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που περιλαμβάνουν: Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, παροχή όλων των απαραίτητων ΜΑΠ για την ανάσχεση διάδοσης του κορονοϊού, ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες, αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς των εργαζομένων με συχνότερα δρομολόγια, ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού στα εργοτάξια, συχνότερους ελέγχους από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα κ.ο.κ.

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε συζήτηση, ενώ κατά τη λήξη της, η διοίκηση του Συνδικάτου κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου την Κυριακή 17 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ