Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Εφτασε παντού το μήνυμα καταδίκης του φασισμού από φοιτητές και μαθητές

Μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά έστειλαν χτες και από την Πάτρα φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια και άλλοι νεολαιίστικοι και λαϊκοί φορείς, με κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί και το απόγευμα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη μαζική - μαχητική λαϊκή κινητοποίηση και την καταδίκη της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αλλά και μετά τις πρόσφατες επιθέσεις των μαντρόσκυλων του συστήματος, τόνισαν ότι η πάλη ενάντια στον φασισμό δεν τελειώνει, ότι δεν μπορεί να υπάρξει επανάπαυση.

Με συνθήματα όπως «Ούτε στις σχολές μας ούτε πουθενά - Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» κ.ά., εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Πάτρας, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα των συλλόγων τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία το πρωί της Πέμπτης και συγκέντρωση με συναυλία και νέα πορεία το απόγευμα.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο των φασιστών στις σχολές και στα σχολεία. Γνωρίζουμε ότι τους ενοχλεί η δράση των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών συμβουλίων όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους, μας θέλουν φοβισμένους», τόνισε στην κεντρική ομιλία του το απόγευμα ο πρόεδρος του Συλλόγου ΣΤΕΦ Γιώργος Κατσαρός, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Οι προσπάθειες διαφόρων τέτοιων ομάδων να εμφανιστούν ξανά, θα πάρουν αποφασιστική απάντηση από όλο τον λαό! Δεν θα τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν πουθενά».

Λαός και νεολαία δεν τρομοκρατούνται, συνέχισε, και πρόσθεσε: «Είναι γνωστό άλλωστε πως στην Πάτρα η προσπάθεια του κράτους να καταδικάσει τον αγωνιστή δήμαρχό της, επειδή δεν έδωσε προεκλογικά χώρο στη Χρυσή Αυγή, έπεσε στο κενό με την καθοριστική παρέμβαση των εργαζομένων και του λαού της πόλης».

Κάλεσε, τέλος, να μην υπάρξει καμία επανάπαυση απέναντι στον φασισμό, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης του αγώνα φοιτητών και μαθητών για την ικανοποίηση του συνόλου των δίκαιων αιτημάτων τους, για τη λειτουργία των σχολών και των σχολείων τους αντίστοιχα.

Πριν από το απογευματινό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε συναυλία από φοιτητικό συγκρότημα στην πλατεία Γεωργίου, όπου ακούστηκαν αντιφασιστικά τραγούδια, ενώ η πορεία στους δρόμους, αν και υπό βροχή στο μεγαλύτερο μέρος της, είχε παλμό και δυναμική.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι Σύλλογοι ΣΤΕΦ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικού, Φυσικού, Φιλολογίας, ΣΕΥΠ και Εστίας, ενώ το «παρών» έδωσαν και μαθητές του 11ου ΕΠΑΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ