Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο κ. Χατζηνικολάου και η ΜΕGΑλη «τιμή» τους

Η ψηφιακή πλατφόρμα ΝΟVΑ, της ιδίας ιδιοκτησιακής «οικογενείας» που ελέγχει και το ΜΕGΑ, ανακήρυξε «ηγέτη της χρονιάς» στο χώρο της τηλεόρασης τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, που όλως τυχαίως κατέχει θέση διευθυντού του ΜΕGΑ.

Οικογενειακή τους υπόθεση, τι μας νοιάζει εμάς, θα πείτε. Ορθόν και πάμε παρακάτω.

***

Το ρεπορτάζ από τη σεμνή τελετή και τη βράβευση του κ. Χατζηνικολάου διά χειρός Γκορμπατσόφ (σ.σ.: ο οποίος Γκορμπατσόφ έχει διαφημίσει έως και προφυλακτικά, οπότε το να βραβεύει τον Χατζηνικολάου και τη Βίσσυ θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόοδος), μεταδόθηκε εκτενώς στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕGΑ. Παρουσιαστής του δελτίου ήτο ο ίδιος ο κ. Χατζηνικολάου... «Είμαι μετρίως μέτριος και πάντα μετρημένος», που λέει και το τραγούδι.

Κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, ο κ. Χατζηνικολάου έκανε μια ηρωική δήλωση, η οποία, ως άρμοζε, μεταδόθηκε κι αυτή στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού: «Αναλαμβάνω χρέος τιμής - είπε - για καλύτερα δελτία ειδήσεων»! Και κατέληξε: «Θα βάλω μπροστά την πρότασή μου με οποιοδήποτε κόστος»! Ρίγη συγκίνησης κατέκλυσαν το ακροατήριο...

***

Λίγο αργότερα τα ρίγη μεταφέρθηκαν στους τηλεθεατές του δελτίου ειδήσεων του MEGA. Εκεί ήταν που ο κ. Χατζηνικολάου άρχισε να εκπληρώνει το «χρέος τιμής για καλύτερα δελτία ειδήσεων», όπως είχε δεσμευτεί το πρωί της ίδιας μέρας. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Το δελτίο ειδήσεων του MEGA που μεταδόθηκε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του κ. Χατζηνικολάου ότι «με οποιοδήποτε κόστος» θα... ηγηθεί μιας καλύτερης τηλεόρασης, άρχισε στις 7.30 της 12/2/2002 και εξελίχθηκε ως εξής:

  • 1η είδηση: Η δίκη του Κράμπη, δηλώσεις της Νικολούλη.
  • 2η είδηση: Η εικόνα του Χριστού στην Αγία Βαρβάρα που (δεν) κλαίει.
  • 3η είδηση: Ξύλο σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Τουρκία.
  • 4η είδηση: Δίκη άλλου νεαρού, ο οποίος απαλλάχθηκε (ευτυχώς).
  • 5η είδηση: Η αθλήτρια Κόφα γεννάει από στιγμή σε στιγμή (δηλώσεις του συζύγου και συναθλητή της).
  • 6η είδηση: Ο αοιδός Βασίλης Καράς τραγουδάει στο Διδυμότειχο (;).
  • 7η είδηση: Εκτενές ρεπορτάζ για το σοκ των τραυματισμένων από τροχαίο που έγινε προχτές.
  • 8η είδηση: Εκτενές ρεπορτάζ για το τροχαίο στην Ιταλία.
  • 9η είδηση: Η κατάσταση στην Εθνική Ποδοσφαίρου Τυφλών.
  • 10η είδηση: Δηλώσεις (για κάποιο θέμα) της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως κυρίας Μαριάνας Βαρδινογιάννη.
  • 11η είδηση: Το τέλος της χρονιάς του φιδιού στην Κίνα και η έναρξη της χρονιάς του αλόγου. Ρεπορτάζ από τα σχετικά κινέζικα ξόρκια.
  • 12η είδηση: Η βράβευση του κ. Χατζηνικολάου από τη ΝΟVΑ.

Κάπως έτσι, η ώρα είχε φτάσει 8.25...

***

Ανακεφαλαίωση: Την ημέρα που ο κ. Χατζηνικολάου έδωσε «όρκο τιμής» για «καλύτερη τηλεόραση», στο βραδινό του δελτίο ειδήσεων είχε παρέλθει σχεδόν μια ώρα, αλλά εκείνος ασχολείτο με τον (συμπαθέστατο κατά τα λοιπά) Βασίλη Καρά.

Την ίδια εκείνη μέρα σημειώστε:

α) Αρχισε η δίκη Μιλόσεβιτς στη Χάγη.

β) Ηταν επίσης η ημέρα που οι Παπανδρέου - Τζεμ συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και αποφάσισαν την έναρξη του ελληνο-τουρκικού διαλόγου.

Αλλά εκείνη, την ίδια μέρα, ο κ. Χατζηνικολάου και το MEGA ασχολούντο με ρεπορτάζ για τη «χρονιά του φιδιού» στην Κίνα...

***

Ας μην είμαστε άδικοι, όμως. Τελικά τις ειδήσεις για το Μιλόσεβιτς και τα Ελληνοτουρκικά τις μετέδωσαν. Η μια ήταν η 30ή είδηση και άλλη ήταν η 31η (ή το αντίστροφο) στο δελτίο τους. Τις στρίμωξαν κάπου εκεί, λίγο πριν τα αθλητικά. Αλλά, τελικά, τις μετέδωσαν.

Και έτσι εκπλήρωσαν και τον «όρκο τιμής τους» για «καλύτερα δελτία ειδήσεων»...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ