Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το «παζάρι» ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ που αφορά στην εκπροσώπηση στη «Συντακτική Συνέλευση της ΕΕ, ο Ν. Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε χτες τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και του ζήτησε να γίνει συζήτηση στο κοινοβούλιο για τα θέματα της συνέλευσης και «να βρεθεί πρόνοια», ώστε να εκπροσωπηθούν και τα τέσσερα κόμματα της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ παραχώρησε τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου του στη Συντακτική Συνέλευση στον ΣΥΝ, θέση που ασμένως αποδέχτηκε, ενώ η ΝΔ όρισε δικούς της εκπροσώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης είπε στον πρόεδρο του ΣΥΝ ότι η εκπροσώπηση στη «Συντακτική Συνέλευση» έχει ήδη γνωστοποιηθεί και έγινε με τον ίδιο τρόπο που ακολούθησαν και τα άλλα κοινοβούλια, δηλαδή κατόπιν προτάσεων και συμφωνιών μεταξύ των κομμάτων. Εάν τα κόμματα, πρόσθεσε, θελήσουν να αλλάξουν τις εκπροσωπήσεις τους τότε μπορεί να συζητηθεί και η πρόταση του ΣΥΝ, ενώ ήταν σύμφωνος για συζήτηση στη Βουλή των θεμάτων με τα οποία θα ασχοληθεί η «Συνέλευση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, που συνοδευόταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος Φώτη Κουβέλη και το μέλος της ΠΓ Ν. Χουντή, αμέσως μετά τη συνάντηση επανέλαβε σε δηλώσεις του το αίτημα που κατέθεσε στον Απ. Κακλαμάνη για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ώστε εγκαίρως πριν από την πρώτη συνεδρίαση της Συντακτικής Συνέλευσης να ενημερωθεί και το ελληνικό κοινοβούλιο και η ελληνική κοινή γνώμη για τα κρίσιμα θέματα, με τα οποία θα ασχοληθεί η Συντακτική Συνέλευση.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Ν. Κωνσταντόπουλος τις απέδωσε σε «λόγους εντυπώσεων» που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα». Ισχυρίστηκε πως τα αναπληρωματικά μέλη εκπροσωπούν στη Συντακτική Συνέλευση τα εθνικά κοινοβούλια και κατά συνέπεια ο ίδιος θα μεταφέρει εκεί τις απόψεις του Συνασπισμού για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, για την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας. Ωστόσο, οι απόψεις αυτές δεν απέχουν από τις αντίστοιχες του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος κατέθεσε και νέα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία επανέρχεται στην «αντίθεσή του με την εκπροσώπηση των εθνικών κοινοβουλίων από δύο μόνο μέλη στη Συνέλευση, επειδή έτσι αποκλείονται από αυτήν την καθοριστική διαδικασία οι δυνάμεις της Αριστεράς». Και ζητά εκ νέου, «το ελληνικό κοινοβούλιο να εξασφαλίσει την εκπροσώπησή του και από τα τέσσερα κόμματα που συμμετέχουν σ' αυτό μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών».

«Αυτή την εκπροσώπηση διεκδικεί ο Συνασπισμός», τονίζεται στην επιστολή. Μόνο που το «αίτημα» φαλκιδεύεται από τον πρωτόγνωρο τρόπο που επέλεξε η ηγεσία του ΣΥΝ να το «διεκδικήσει». Η αναντιστοιχία λόγων και έργων αποδεικνύει πως τα λόγια της είναι προσχηματικά και υποκριτικά.

Τέλος, στην επιστολή αναφέρεται πως θα πρέπει το κοινοβούλιο πέραν των άλλων να «αναλάβει πρωτοβουλίες για να γίνουν τα θέματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης υπόθεση της ελληνικής κοινωνίας, των Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών». Να επιτευχθεί δηλαδή, μέσα από μια διαδικασία αποπροσανατολισμού του λαού, η συγκατάθεσή του σε μια προδιαγραμμένη πορεία σταθερά ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ