Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Μπακογιάννη «υπό όρους» στην Αθήνα

Ζήτημα επικοινωνιακού (προπαγανδιστικού) χειρισμού είναι πλέον η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ντ. Μπακογιάννη για τη δημαρχία της Αθήνας, αλλά «ο κύβος ερρίφθη».

Η υποψηφιότητά της Ντ. Μπακογιάννη θεωρείται οριστική και δεδομένη απ' όλους στη Ρηγίλλης, αλλά επίσημα ο εκπρόσωπος Τύπου επιμένει να μην το επιβεβαιώνει, προφανώς γιατί υπάρχουν «ανοιχτά θέματα» στη συμφωνία μεταξύ του Κ. Καραμανλή και της Ντ. Μπακογιάννη. Η τελευταία θέλει να είναι υποψήφια δήμαρχος, αλλά θέτει και συγκεκριμένους όρους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να διατηρήσει ελευθερία στις κινήσεις της, στην περίπτωση που προκύψουν «ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις» και πρόωρες εκλογές, καθώς και να μη «δεσμευτεί» για μια τετραετία στην πλατεία Κοτζιά.

Ο Θ. Ρουσόπουλος διέψευσε χθες ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΝΔ με την Ντ. Μπακογιάννη, στην οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για τη δημαρχία της Αθήνας. Ωστόσο, περισσότερο επέμεινε στο ότι δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο, συνιστώντας στους δημοσιογράφους «να μη βιάζονται».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας παραπέμπεται στα μέσα Μάρτη, αλλά δε λείπουν οι πιέσεις στελεχών για επίσπευσή της. Ο Τζ. Τζανετάκης, που είναι και επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογών, δήλωσε ότι η ΝΔ θα κινηθεί με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει η ΚΕ και σύμφωνα με το οποίο οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 15 Μάρτη.

Από την πλευρά τους, οι Μ. Εβερτ, Γ. Βαρβιτσιώτης και Γ. Κεφαλογιάννης δήλωσαν ότι το κόμμα δεν έχει λόγο να παρασυρθεί από τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ και πως δε χρειάζεται να επισπεύσει τις αποφάσεις του. Ειδικά για την υποψηφιότητα Μπακογιάννη, ο Μ. Εβερτ είπε ότι «θα είναι η καλύτερη», ενώ ο Γ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε πως «η κ. Μπακογιάννη μπορεί να δώσει μια ευρείας έκτασης νίκη στο Δήμο της Αθήνας στη ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ