Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Καταγγέλλουν κρούσματα αυταρχισμού εναντίον τους

Τη βιομηχανία μηνύσεων σε βάρος του, καταγγέλλει, με χτεσινή του ανακοίνωση, το κόμμα «Αριστερά!». Συγκεκριμένα, καταγγέλλει «τις διαρκείς παρενοχλήσεις και τη βιομηχανία μηνύσεων που έχει στήσει σε βάρος του το Ε` Αστυνομικό Τμήμα και ειδικά ενάντια στον κατά νόμο υπεύθυνο του κόμματος, Φ. Παϊρίδη, με αφορμή τη δήθεν παράνομη λειτουργία των γραφείων του κόμματος, σε κτίριο της οδού Τσαμαδού 8, στην Αθήνα». Αυτά γίνονται με το πρόσχημα ότι λειτουργεί εντευκτήριο στα γραφεία του κόμματος, απειλούν δε να τα σφραγίσουν, παραβιάζοντας βασικές λειτουργίες της δημοκρατίας.

Πριν λίγες μέρες, δυο άνδρες της Ασφάλειας μπήκαν στα γραφεία του και ενημέρωσαν τους υπευθύνους του ότι έχουν καταγγελίες περιοίκων για διατάραξη κοινής ησυχίας. Μάλιστα, συνεργείο του Δήμου Αθηναίων είχε πάει στα γραφεία του κόμματος για να τα σφραγίσει, ύστερα από δυο μηνύσεις που έχει υποβάλει η Αστυνομία. Επικαλέστηκαν σαν αιτία ότι στο χώρο των γραφείων λειτουργεί ...αναψυκτήριο. Χτες εμφανίστηκαν, πάλι, δυο υπάλληλοι του ΔΑ για τον ίδιο λόγο. Το θέμα αυτό θα τεθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή της, η «Αριστερά!» επισημαίνει ότι «αυτή η πρακτική σηματοδοτεί την ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών δυνάμεων ενάντια στις οργανώσεις του λαού, που αντιστέκονται στον οδοστρωτήρα της νέας τάξης πραγμάτων».

Το παραπάνω είναι ένα από τα κρούσματα του κυβερνητικού αυταρχισμού, που πληθαίνουν επικίνδυνα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως έχει καταγγείλει το ΝΑΡ, έξω από τα γραφεία του στην Αθήνα, έχει τοποθετηθεί «πιλοτικά» κάμερα για την παρακολούθηση των λεωφορειόδρομων. Αποτελεί τμήμα του δικτύου των ηλεκτρονικών ματιών, που θα εγκαταστήσει η κυβέρνηση ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004. Το δίκτυο αυτό, εκτός από την Τροχαία, θα εξυπηρετεί και άλλες υπηρεσίες, όπως είναι η Κρατική Ασφάλεια και η «Αντιτρομοκρατική». Το θέμα έχει τεθεί δυο φορές στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο τελευταίος απάντησε ότι το θέμα μπορεί να λυθεί με μια ...επιστολή στις αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ