Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταλεί ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στις δημοτικές εκλογές

Το πραγματικό περιεχόμενο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών έθεσε, σε μια επίκαιρη όσο και εύστοχη παρέμβασή της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας, χτες, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Διάφοροι τίτλοι και συνθήματα, σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, δε λένε τίποτε από μόνοι τους, είναι ένα άδειο ρούχο, αναφερόμενη στην αποπροσανατολιστική φιλολογία των ημερών, τα καλλιεργούμενα ψεύτικα και τεχνητά διλήμματα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ουσιαστικά μοχλό διοχέτευσης και εφαρμογής της γενικής πολιτικής και μέσο παρέμβασης της κεντρικής εξουσίας στην κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου. Επομένως -υπογράμμισε- το ζήτημα δεν είναι αν ο ένας ή ο άλλος συνδυασμός έχει ένα ωραίο τοπικό πρόγραμμα, αλλά αν οι νέες τοπικές αρχές που θα προκύψουν είναι διατεθειμένες να αντισταθούν, να απειθαρχήσουν, να συμβάλλουν στην οργάνωση και μαχητικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, για να μπει φρένο, κάποιοι φραγμοί, στη λαίλαπα των αντιλαϊκών επιλογών. Μόνο σ' αυτήν τη βάση μπορεί να υπάρξουν και ορισμένες τοπικές κατακτήσεις

«Το βασικό, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είναι ο απεγκλωβισμός από την πολιτική και των δύο, και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να αντιστοιχηθεί, όσο γίνεται περισσότερο, η δυσαρέσκεια με την πολιτική επιλογή. Και στους δυο γύρους. Η δυσαρέσκεια και το ανάθεμα δε φοβίζει, όταν εγκλωβίζονται στην επιλογή ανάμεσα στους δύο». (Εκτενή αποσπάσματα της παρέμβασης της Αλ. Παπαρήγα δημοσιεύονται στο σημερινό «Ριζοσπάστη»)


ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ