Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συναυλία συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό

Τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους

Να σταματήσουν τώρα οι σφαγές των Παλαιστινίων και να φύγουν άμεσα οι κατακτητές, θα απαιτήσουν οι εργαζόμενοι, οι νέες και νέοι της Θεσσαλονίκης, που θα συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία συμπαράστασης και αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 15/4, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στην Επιτροπή των Φορέων Θεσσαλονίκης για την Αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό που διοργανώνει την εκδήλωση, συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, η ΕΔΥΕΘ, η ΚΕΔΚΕ, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών.

Καθημερινά μεγαλώνει ο κατάλογος των καλλιτεχνών που δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη Συναυλία. Μέχρι τώρα, έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Επιτροπής Φορέων οι εξής καλλιτέχνες:

Πασχάλης Τερζής, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Δημήτρης Νικολούδης, Ανθή Τατσιούλη, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Κώστας Πρατσινάκης, Βασίλης Πρατσινάκης, Μπ. Θεοχαρίδης, Μαρία Φωτίου, Χρήστος Ροίδης, Νίκος Κατσικάς, Παναγιώτης Κουτσουράς και τα ΡΟΚ συγκροτήματα «Δυτικές Συνοικίες» και «Αντιθέσεις».

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Φορέων καλεί το φιλειρηνικό λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στη μεγάλη συναυλία για να υψώσει τη φωνή του, απαιτώντας την καταδίκη της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού και τον τερματισμό της κατοχής από τις ισραηλινές δυνάμεις. Επίσης, θα ζητήσει ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα για τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή και να τερματιστεί άμεσα η ομηρία του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ.

«Η πολιτική της μη ανάμειξης και των ίσων αποστάσεων από τον θύτη και το θύμα, που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, είναι επί της ουσίας στήριξη των εγκληματιών και συνενοχή στο έγκλημα. Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι και αμέτοχοι, όταν το πρόβλημα της μαρτυρικής Κύπρου επί σειρά ετών μένει άλυτο, ενώ η επέμβαση για τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, από τις ίδιες δυνάμεις, ήταν άμεση, επίμονη και αποφασιστική. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες στους Διεθνείς Οργανισμούς και την ΕΕ, απαιτώντας να παρέμβουν άμεσα και ουσιαστικά για να σταματήσουν οι σφαγές και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τονίζεται στο κάλεσμα της Επιτροπής Φορέων.


Από τη συναυλία στο Σύνταγμα, την περασμένη Τετάρτη
Από τη συναυλία στο Σύνταγμα, την περασμένη Τετάρτη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ