Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέος σεισμός...

ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Ο νέος ισχυρός σεισμός που έπληξε χτες την απομακρυσμένη περιοχή του χωριού Ντουάμπι, κοντά στην πόλη Ναχρίν, στο βόρειο Αφγανιστάν, κόστισε 27 ζωές και κάπου 120 τραυματισμούς, έλεγε χτες στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρεμπέκα Ρίτσαρντς, εκπρόσωπος των υπηρεσιών του ΟΗΕ που δρουν στην περιοχή.

Η σεισμική δόνηση (έγινε στις 8.30 το πρωί και είχε μέγεθος 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ), και ήρθε ελάχιστες μέρες μετά το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ της 25ης Μαρτίου που είχε τουλάχιστον 1.000 θύματα στην πόλη Ναχρίν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της πόλης - που σχεδόν ισοπεδώθηκε στον προηγούμενο σεισμό - που ζουν πλέον σε μια σκηνούπολη, εξαρτώνται πλήρως από την επισιτιστική βοήθεια του ΟΗΕ. Ο χτεσινός ήταν ο τρίτος μεγάλος σεισμός από αυτόν της 3ης Μαρτίου - 7,2 Ρίχτερ - που ήταν ο ισχυρότερος σεισμός από το 1983.

Ο Αχμάντ Σουάμπ, βοηθός τοπικού πολέμαρχου, αναφέρει πως δεκάδες καταστήματα, δεκάδες σπίτια και κτίρια κατέρρευσαν, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι οι αριθμοί των θυμάτων θα αυξηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ