Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Είναι και δικός μας αγώνας... »

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού διαμήνυσαν, για μια ακόμα φορά, πολλοί Καρδιτσιώτες και Καρδιτσιώτισσες. Συμμετέχοντας στη, δεύτερη κατά σειρά μέσα σε μια βδομάδα, εκδήλωση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, που έγινε χτες βράδυ στο «Παυσίλυπον», έδωσαν υπόσχεση προς το δοκιμαζόμενο λαό ότι θα είναι συνεχώς στο πλευρό τους και θα παλεύουν μαζί του.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και στήριξε ο Δήμος Καρδίτσας, μίλησε για τον αγώνα του λαού της η Τζανίν Αλτουσίν, αντιπρόεδρος των Παλαιστίνιων Φοιτητών. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν στην αίθουσα ακούστηκαν μαρτυρίες Παλαιστίνιων αγωνιστών που ανέγνωσε η ηθοποιός Βάσω Μακρή και τραγούδια του αγώνα, αλλά και όταν έγιναν απαγγελίες ποιημάτων για το μαρτύριο, τον ηρωισμό και την περηφάνια του παλαιστινιακού λαού, που ξέρει να παλεύει και να διεκδικεί αυτό που του ανήκει. Ξέρει να αγωνίζεται για ν' αποκτήσει τη δική του πατρίδα, δείχνοντας σε όλους τους λαούς, που δέχονται τη βάναυση επίθεση από την ιμπεριαλιστική «Νέα Τάξη Πραγμάτων», το δρόμο που πρέπει ν' ακολουθήσουν. Αυτόν της αντίστασης και της ακατάπαυστης πάλης.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Χρ. Τέγος δήμαρχος Καρδίτσας, η Ντίνα Μπαντή πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σ. Στουρνάρας πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης. Παραβρέθηκαν, επίσης, πολλοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του νομού.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ