Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
Διαδήλωση κατά της σφαγής

Εκατοντάδες Ιεραπετρίτες διαδήλωσαν κατά της σφαγής του παλαιστινιακού λαού, δίνοντας το «παρών» και στη χτεσινή συγκέντρωση - διαδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπτερας, τα πολιτικά κόμματα και οι μαζικοί φορείς της. Με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, καταγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Αμερικής και της ΕΕ.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό έκανε εκπρόσωπος των μαθητών του Γυμνασίου της πόλης.

Κεντρικός ομιλητής, ήταν ο δήμαρχος της Ιεράπετρας, Νίκος Χριστοφακάκης, ο οποίος τόνισε: «Οσα συμβαίνουν στη γη της Παλαιστίνης είναι φυσικό να συγκλονίζουν κάθε ελεύθερο άνθρωπο κάθε πολιτισμένο λαό. Είναι οι δολοφόνοι του Σαρόν από τη μια, που έχουν την ψευδαίσθηση πως μπορούν να υποδουλώσουν ένα λαό, με επιχειρήσεις βιολογικού ασφανισμού. Είναι η αγωνιστικότητα και η καρτερία των Παλαιστίνιων από την άλλη, που για μια ακόμη φορά ξεπερνούν τα μέτρα του ανθρώπου, γίνονται πρόθυμα μάρτυρες και αυτοαναφλέγονται διεκδικώντας το δικαίωμά τους να έχουν πατρίδα και να ζουν ελεύθεροι. Συνεχίζοντας τόνισε: Από τούτη τη γωνιά της Ελλάδας, από το νοτιοανατολικό άκρο της μαρτυρικής Κρήτης, που έχει στολίδι το Αρκάδι από την πλατεία της Ιεράπετρας, όλοι όσοι βρεθήκαμε σήμερα εδώ ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των λαών όλου του κόσμου εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις ενέργειες των Ισραηλινών και των Συμμάχων τους δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, του Εργατικού Κέντρου, της ΠΕΑΕΑ, εργατικών σωματείων. Ακολούθησε μουσική συναυλία με ντόπιους καλλιτέχνες.


Βασίλης ΚΟΚΚΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ