Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ολα ωραία και καλά! «Με τις προωθούμενες διατάξεις αυξάνονται οι συντάξεις των νέων (μετά το 1992) ασφαλισμένων στο 70%, επανέρχονται τα 35/35 στο Δημόσιο, ενσωματώνεται το επίδομα των 60.000 δρχ. στις συντάξιμες αποδοχές, χορηγείται σύνταξη ακόμη και με 3.500 ένσημα, αναγνωρίζεται η στρατιωτική θητεία στα βαρέα, συνταξιοδοτούνται όλοι με 37 έτη εργασίας χωρίς όριο ηλικίας, μειώνονται, σταδιακά έως το 2017, οι συντάξεις του Δημοσίου (και των στρατιωτικών) στο 70%. Την τελευταία στιγμή απεσύρθη η διάταξη για τα Ταμεία των εφάπαξ. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται και ρήτρα κρατικής εγγύησης για πλεονασματική λειτουργία των Ταμείων. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί έως τις 25 Ιουνίου». (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

«Λεπτομέρειες»: «Επικίνδυνα ασαφές παραμένει το χρηματοδοτικό κόστος των ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Σύμφωνα με την 18σέλιδη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που το συνοδεύει, "η ετήσια δαπάνη είναι ακαθόριστη", τουλάχιστον για τις οκτώ από τις βασικές ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων: η ρύθμιση για την 35ετία και την 37ετία, η διάταξη για την αύξηση του ποσοστού αναπλήρωσης και των κατώτατων ορίων σύνταξης των ασφαλισμένων μετά την 1.1.1993. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, "δεν μπορεί να προσδιοριστεί το ύψος ενδεχόμενης δαπάνης από την επιπλέον χρηματοδότηση σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης"». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Πολυζωγόπουλος λαμβάνει; «Αν όσοι δούλεψαν και πάσχισαν και συγκρούστηκαν για να προχωρήσει η υπόθεση του Ασφαλιστικού δεν κατέβουν - τώρα, αύριο! - να μιλήσουν στον κόσμο και να εξηγήσουν και να φωτίσουν τις λεπτομέρειες, όχι με επικοινωνιακά τερτίπια αλλά με μεγάλες δόσεις ειλικρίνειας και σαφήνειας, τότε θα έχουν σπαταλήσει πολιτικό κεφάλαιο. Χωρίς αποτέλεσμα» (Από άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ