Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Για Δήμο αγωνιστή, διεκδικητή

Ο Σταύρος Πολίτης υποψήφιος δήμαρχος

Ο Σταύρος Πολίτης
Ο Σταύρος Πολίτης
Με το στόχο να συμβάλλει στη συσπείρωση και πάλη πλατιών λαϊκών στρωμάτων για τη διεκδίκηση φιλολαϊκών λύσεων στα προβλήματα των δημοτών, η Δημοτική Κίνηση Νέας Χαλκηδόνας ανακοίνωσε χθες, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει στις επικείμενες εκλογές, τον Σταύρο Πολίτη.

Η παράταξη κατέληξε ομόφωνα στην επιλογή του Στ. Πολίτη και έθεσε το στόχο της για τις εκλογές στη Ν. Χαλκηδόνα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα: Την ανάδειξη αγωνιστικών και διεκδικητικών τοπικών αρχών και όχι καλών διαχειριστών, υπαλλήλων και μεσιτών της κεντρικής εξουσίας.

Παίρνοντας το λόγο, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο της ΤΑ, το οποίο «αποτελεί σήμερα ένα πολύ σημαντικό μέσο υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής των αναδιαρθρώσεων (ανατροπή εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεις, εξαγορές, συγχωνεύσεις κλπ.). Γι' αυτό και οι όροι "αυτοδιοίκηση", "αποκέντρωση", "περιφερειακή ανάπτυξη", πρέπει να κριθούν από όλους τους εργαζόμενους από το περιεχόμενο που έχουν και όχι από τα κερασάκια στην τούρτα των προγραμμάτων - που σίγουρα θα υπάρξουν τέτοια για να παγιδεύσουν τους ψηφοφόρους σε πλαστές και ψευδεπίγραφες απατηλές υποσχέσεις».

Σχολιάζοντας τη στάση της δημοτικής αρχής σε μία σειρά σοβαρών προβλημάτων του δήμου, όπως η έλλειψη χώρων άθλησης, η ρύπανση του Ποδονίφτη, η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό - ο Στ. Πολίτης, υπογράμμισε: «Η σημερινή Δημοτική Αρχή και αυτοί που τη στηρίζουν δεν είναι σε θέση να αντιπαλέψουν την υπάρχουσα κατάσταση. Δημιούργησε ένα φορομπηχτικό μηχανισμό μέσα από τη λογική του "δούναι και λαβείν", τη λογική της ανταποδοτικότητας. Η κατεύθυνση για ό,τι γίνεται στην πόλη μας είναι ο δημότης να πληρώνει».

Καταλήγοντας, ο Στ. Πολίτης κάλεσε όλους τους δημότες να συσπειρωθούν στη Δημοτική Κίνηση Νέας Χαλκηδόνας, «για να παλέψουμε για μια διεκδικητική ΤΑ, ώστε να δημιουργηθεί ένα μέτωπο αντίστασης στη μετατροπή του θεσμού σε μηχανισμό εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ