Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Να φύγουν οι κάμερες από το λιμάνι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του λιμανιού, διοργάνωσαν φορείς του Βόλου

Την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την απομάκρυνση των καμερών παρακολούθησης από το λιμάνι του Βόλου, διαμήνυσαν προς κάθε κατεύθυνση πολλοί Βολιώτες και Βολιώτισσες, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν προχθές το βράδυ φορείς του Νομού Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, την κινητοποίηση διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα», η Επιτροπή Ειρήνης, η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, η ΠΕΑΕΑ, η ΠΕΕΠ, η Ενωση Μηχανοσιδηρουργών, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από την πύλη του λιμανιού. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χ. Ρούσσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, ο οποίος κάλεσε όλους τους φορείς του νομού να πάρουν θέση για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος να εγκατασταθούν κάμερες στο λιμάνι. Κατήγγειλε, επίσης, ότι η λειτουργία των καμερών συνδέεται με τα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της κυβέρνησης για μετατροπή του λιμανιού του Βόλου σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και ότι στόχο έχει την τρομοκράτηση και καταστολή του λαϊκού κινήματος.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πικέτες και πανό, καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης φώναζαν συνθήματα, όπως «Βία, αυταρχισμός, χαφιεδισμός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός»,«Η τρομοκρατία δε θα περάσει» και μοίραζαν στους κατοίκους του Βόλου ενημερωτικά φυλλάδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση έξω από την πύλη του λιμανιού, άνδρες του Λιμενικού εκτόξευαν απειλές σε βάρος διαδηλωτών. Οπως αυτές εναντίον του συνδικαλιστή Μ. Ματζαβίνου, γραμματέα του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ταξί. Είναι χαρακτηριστικό ότι με διάφορες προφάσεις οι λιμενικοί ζήτησαν από τον εν λόγω συνδικαλιστή τα στοιχεία του και τον απείλησαν ότι θα «τον πάνε μέσα». Οι απειλές, βεβαίως, δεν «πέρασαν», κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των διαδηλωτών.

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων, ο Ν. Γκατζής, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη Βόλου», ο Απ. Νάνος, υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ν. Ιωνίας Γ. Λούμας και Ιωλκού Γ. Χαρμάνης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ