Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΑΡΤΗ
Ο Γιάννης Χίος υποψήφιος δήμαρχος

Υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης ανακηρύχτηκε ο Γιάννης Χίος σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Την υποστήριξή τους στον υποψήφιο εξέφρασαν η Δημοτική Κοινωνική Κίνηση (ΔΗΚΚΙ) και η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), σχηματίζοντας την παράταξη Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣΥ). Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δ. Λεβεντάκης, γραμματέας της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ και υποψήφιος νομάρχης και ο Αρ. Κουρεμπής, γραμματέας της ΝΕ Λακωνίας του ΔΗΚΚΙ.

Ο Γιάννης Χίος, μιλώντας στη συγκέντρωση, σημείωσε πως «στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές δεν κρίνεται μόνο το ζήτημα της καλής διαχείρισης στο δήμο ή ποια πρόσωπα θα εκλεγούν, αλλά, κυρίως, ποιες πολιτικές θα επικροτηθούν ή θα αποδοκιμαστούν». Και συνέχισε: «Τα μηνύματα από τον κόσμο είναι αισιόδοξα και είναι και στο χέρι μας, ώστε αυτά να εκφραστούν και στην κάλπη».

«Καλούμε σε συστράτευση και πλατιά συμπαράταξη όλους όσοι επιθυμούν ένα δήμο που αγωνίζεται και διεκδικεί αυτό που ανήκει στη Σπάρτη, όλον εκείνο τον κόσμο που μάχεται για τα μεγάλα προβλήματα» αναφέρει η Διακήρυξη της ΔΑΣΥ και συνεχίζει: «Οι διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές μας προτιμήσεις δεν αποτελούν εμπόδιο σε αυτή τη Συμπαράταξη».

Το κείμενο της Διακήρυξης της παράταξης έχουν μέχρι στιγμής, υπογράψει δεκάδες δημότες και προσωπικότητες της Σπάρτης.

Ο Γιάννης Χίος, γεννήθηκε το 1931 στη Σπάρτη. Είναι συνταξιούχος και έχει να επιδείξει σημαντική συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, το 1973, απ' το οποίο αποχώρησε το 1985, διαφωνώντας με την αλλαγή πολιτικής. Ηταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος το 1982, το 1986 (με το συνδυασμό της Αριστεράς) και το 1989 του ενιαίου τότε ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ