Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Δεν υπάρχουν διαφορές με ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ κεντροδεξιών και κεντροαριστερών κομμάτων παρά μόνο στην αποτελεσματικότητα υλοποίησης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, παραδέχτηκε ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος χτες συζήτησε το «ευρωπαϊκό όραμά» του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ρ. Πρόντι, και τον πρόεδρο της ψευδοσυντακτικής, Ζισκάρ Ντ' Εστέν.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον τελευταίο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις στην πολιτική της ΕΕ από την άνοδο κεντροδεξιών κομμάτων στην εξουσία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, είπε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο παρατάξεων, αφού οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις μετακινήθηκαν κατά τη διακυβέρνηση σε κεντροδεξιές θέσεις, ασχέτως αν υστερούν στην αποτελεσματικότητα της εφαρμογής τους. «Παρ' όλα αυτά, πρόσθεσε, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ταύτιση».

Απέφυγε πάντως να διακινδυνεύσει κάποια πρόβλεψη, όπως είπε, για τη μελλοντική διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής, περιοριζόμενος στην εκτίμηση ότι «ίσως δούμε μια μεγαλύτερη ώθηση στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και θα 'θελα να περιμένω μια ειδοποιό διαφορά στο βαθμό πίστης στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, αφού θεωρώ ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα βρίσκεται πιο πολύ στον πυρήνα του ευρωπαϊσμού».

Σε δηλώσεις του νωρίτερα, μετά τη συνάντηση με τον Ρ. Πρόντι, παρουσιάζοντας το όραμά του για την ΕΕ, τάχθηκε υπέρ ενός ευρωπαϊκού Συντάγματος, το οποίο θα δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον πρόεδρό της, ταυτόχρονα όμως θέλει και περισσότερες αρμοδιότητες στο Ευρωκοινοβούλιο και στα εθνικά Κοινοβούλια! Εξίσου ξεκάθαρες ήταν οι θέσεις του για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία «με περισσότερη αποτελεσματικότητα, περισσότερη διαφάνεια, μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση και, βέβαια, μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών». Συμπαρατάχθηκε βέβαια με τα μέτρα κατά των μεταναστών και τη δημιουργία σώματος φύλαξης συνόρων, ενώ ανέφερε ότι με τον Ρ. Πρόντι συμφώνησαν πως η Κύπρος «πρέπει να είναι στο πρώτο κύμα των κρατών- μελών, που θα ενταχθούν στην ΕΕ, ασχέτως με το αν έχει λυθεί το πολιτικό πρόβλημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο κυνήγι των μεταναστών(2008-08-24 00:00:00.0)
Εγκριση της χρηματοδότησης στρατού στο Αφγανιστάν(2007-03-28 00:00:00.0)
Εργα και ημέρες κεντροαριστεράς(2007-02-27 00:00:00.0)
Ανάμεσα στη «Σκύλλα» και τη «Χάρυβδη»(2006-04-09 00:00:00.0)
Οραμα - εφιάλτης(2002-06-29 00:00:00.0)
Το "όραμα" της Κεντροαριστεράς(1997-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ