Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ανθρωποι «είναι» και «δεν είναι»: «Βαγδάτη έτος Εγείρας 1400, νύχτα Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου προς Κυριακή 9 Φεβρουαρίου του 2003 μ.Χ. Είδα στη Βαγδάτη χαμίνια βγαλμένα μέσα απ' τις χίλιες και μία νύχτες. Οταν φθάσουν οι "κρουζ" τα χαμίνια θα γίνουν σκιές από φώσφορο. Οταν φθάσουν οι Αμερικανοί πεζοναύτες, θα εκπαιδεύσουν τα χαμίνια, όσα επιζήσουν, να γίνουν ανδροειδή, χρήσιμοι στρατιώτες του μέλλοντος... "The game is over" δήλωσε ο Πρόεδρος Πίθηκας Μπους και οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να μπουν στην επόμενη πίστα, όσους σκοτώσουν τόσα κρέντιτς θα λάβουν για την επίσης επόμενη πίστα... Οι άνθρωποι που είδα στη Βαγδάτη "είναι" και δεν "είναι". Το ξέρουν» (Στάθης Σ. - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Διαφορά μεθόδων: «Οι ενδείξεις για όσους θέλουν να ελπίζουν τελικά ότι ο πόλεμος μπορεί να αποτραπεί είναι ενθαρρυντικές. Κι αν μη τι άλλο δείχνουν ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, που πιστεύουν ότι θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να αναζητηθούν άλλες μέθοδοι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του Ιράκ δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν στις πιέσεις που ασκούνται, έστω και αν η στάση τους αυτή προκαλεί εύλογα κάποια ένταση στις σχέσεις τους με την υπερατλαντική δύναμη, που εμμένει αμετακίνητη στη θέση της για λύση του προβλήματος μέσω της στρατιωτικής επέμβασης» (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).

Συμβούλιο Ασφαλείας και λαοί: «Γνωρίζουν, ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι παρατρεχάμενοι σύμμαχοι στον τρομοκρατικό πόλεμο, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας, στο οποίο μετέχουν 15 χώρες - 5 είναι μόνιμα μέλη, έχουν πυρηνικό οπλοστάσιο και δικαίωμα βέτο - δεν είναι η διεθνής κοινότητα. Και, προπαντός, δεν εκπροσωπούν οι 15 την παγκόσμια κοινή γνώμη, που λέει όχι στον εφιάλτη του πολέμου με ή χωρίς έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ